Jokaisella on varmaan on suosikkiohje glögin valmistamiseen. Itse pidän vähemmän makeasta glögistä ja niinpä Saksassa tarjottava glühwein miellyttää. Tänä talvena kehittelin lahjaksi saamastani mustaherukkapohjaisesta glögistä uudenlaisen terästetyn glögin, johon minä ja vieraani olemme olleet ihastuneita.
Uusi suosikkiglögini vamistuu näistä aineksista:
mustaherukkapohjaista glögijuomaa, mielellään luomuna
3 cl omenalla maustettua Koskenkorvaa tai vodkaa lasillista kohti
kuorittuja manteleita
Lämmitä glögijuoma kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Mittaa glögilasiin omenalla maustettu Koskenkorva ja lisää kuuma glögijuoma. Mausta halutessasi kuorituilla manteleilla.
Mustaherukka ja omena antavat glögille yhdessä miellyttävän hapan-imelän maun, mikä ei ole tahmaisen makea eikä äitelä. Juoma sopii siis nautittavaksi vaikka ennen ateriaa. Tämä lumeton talvi Helsingissä on toistaiseksi ollut minun makuuni. Lauantaina oli ihana nauttia viikonlopusta mittarin näyttäessä viittä lämpöastetta ja auringon paistaessa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti