perjantai 19. toukokuuta 2017

Parsaa Hollandaise-kastikkeella

Parsaa hollandaise-kastikkeella

Parsa ja Hollandaise-kastike on klassinen yhdistelmä, joka toimii takuuvarmasti. Hollandaise on yksi ranskalaisen keittiön viidestä peruskastikkeesta. Sen osaaminen palkitsee, sillä voit tarjota sitä lukuisten ruokien kanssa ja tehdä siitä eri versioita. Hollandaise-kastikkeen valmistaminen ei loppujen lopuksi ole niin vaikeaa, kun teet sen lempeässä vesihauteessa. Muista keittää parsa niin että se säilyy pureskeltavan rapeana!


Kahteen annokseen tarvitaan
6 vihreää parsaa
suolaa
baby-lehtikaalia tai muuta lempeän makuista yrttiä

Hollandaise-kastike:
1 kananmunan keltuainen
50 gr voita
2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
1 tl kuivattua rakuunaa hienonnettuna


Parsaa hollandaise-kastikkeella


Napsauta parsojen tyvestä kuiva osa pois ja kuori parsat varoen nuppuja. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti kunnes parsat ovat kypsyneet, mutta ne ovat säilyttäneet pureskeltavan rakenteen. Nosta parsat talouspaperille odottamaan.

Kastikkeen tekoon tarvitset kattilan ja pienen lämmönkestävän kulhon, jonka voit asettaa tukevasti kattilan päälle niin että astia menee suurelta osin kattilan sisälle. Laita kattilaan vettä ja anna sen lämmetä kunnes vesi hieman kuplii, ja vähennä lämpöä niin että vesi juuri ja juuri kuplii. Aseta kulho kattilan päälle.

Sulata voi eri kattilassa, älä päästä kiehumaan. Lisää kananmunan keltuainen ja sitruunamehu kulhoon. Vatkaa miedolla lämmöllä niin että seos sakenee, mutta varo kypsyttämästä liikaa jottei kastike muutu kokkareiseksi. Lisää vähitellen sula voi pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen. Odota että voi on imeytynyt keltuaiseen ennen kuin lisäät sitä. Mausta hienonnetulla rakuunalla ja ripauksella suolaa.

Kokoa annos tarjoilulautasille: ensin parsa, sen päälle kastike ja koristele lopuksi baby-lehtikaalilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti