tiistai 24. lokakuuta 2017

Kampasimpukoita, muikunmätiä, parsaa ja purjoa basilika-kermakastikkeessaViikonlopun juhlaillalliselle innostuin valmistamaan herkutteluannoksen, jossa yhdistyvät kampasimpukat, parsa, muikunmäti ja purjo. Ruoan kaunis ulkoasu on minulle tärkeää, ja tässä annoksessa pidän värien dramaattisesta kontrastista. Vihreät parsat, tummat purjon suikaleet ja kirkkaan oranssi mäti valkoisten kampasimpukoiden ja basilika-kermakastikkeen päällä näyttävät kauniilta ja houkuttelevalta. Vaikka ruoassa on useita raaka-aineita, on sen valmistaminen suhteellisen helppoa ja nopeaa, koska ainekset kypsyvät nopeasti. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla, kun haluat herkullista ja kaunista tarjottavaa! 


Kahteen annokseen tarvitaan
8 kampasimpukkaa
1 dl muikunmätiä
10 parsaa
pala purjon vihreää osaa
suolaa
valkopippuria
1,5 dl kermaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
1/2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Ota muikunmäti huoneen lämpöön siksi aikaa kun valmistat ruoan.

Leikkaa purjon vihreä osa pitkiksi suikaleiksi. Laita pannulle oliiviöljyä ja kypsennä purjosuikaleita kunnes ne ovat ovat rapeita ja ohuimmalta osuudelta kauniin ruskistuneita. Anna niiden kuivahtaa talouspaperilla.

Taivuta parsaa niin että kuiva osa tyvestä napsahtaa poikki. Kuivaa osaa ei käytetä. Kuori parsa ja pariloi parilalla (tai pannulla) kunnes parsat saavat kauniit grillausraidat ja ovat kypsiä. Mausta sitruunamehulla.

Kuivaa kampasimpukat ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Laita kampasimpukat (4 kerrallaan) kuumalle pannulle ja paista 2 - 3 minuuttia kunnes pinta on karamellisoitunut. Käännä ja paista vielä minuutti pari. Kampasimpukan kypsyys on kohdallaan, kun se on sisältä läpikuultava ja pinnalta ruskistunut. Pannun tulee olla kuuma, jotteivat kampasimpukat ala kiehumaan nesteessään.

Laita kattilaan kerma, anna kiehahtaa ja lisää hienonnettu tuore basilika ja ripaus suolaa. Anna olla lämpimällä levyllä hetki. 
Kokoa annos mieluiten tummalle lautaselle: annostele basilika-kermakastike ja asettele sen päälle kampasimpukat ja niiden päälle teelusikallinen muikun mätiä. Lisää pariloidut parsat kampasimpukoiden lomaan, ja päällimmäiseksi purjosuikaleet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti