Viime viikon Berliinin matkalla nautimme juhlaillallisen Tim Raue -ravintolassa. Keittiömestarin nimeä kantava kahdella Michelin-tähdellä palkittu ravintola komeilee "The World’s 50 Best Restaurants"-listalla, joten nyt päästiin hard core -kulinarismin ytimeen. Nautimme kuusiosaisen Tim Raue signature-menun, joka täytti korkealle nousseet odotuksemme. Illan kruunasi se, että saimme myös tutustua Tim Raueen. Jutustelimme tietenkin ruoanlaitosta ja elämästä ylipäätään. Tim Raue osoittautui erittäin sydämelliseksi ja sympaattiseksi ihmiseksi.
|
Langustiinia kantonilaiseen tyyliin, mausteena wasabia |
Tim Raue yhdistelee ruoanlaitossa ennakkoluulottomasti Kaakkois-Aasian keittiöiden ideoita modernilla tavalla. Hän on perehtynyt Thaimaan, Japanin ja Kiinan ruokakulttuureihin neljän vuoden ajan. Palattuaan matkoiltaan Berliiniin hän muutti menestyvän ravintolansa konseptin täysin ja alkoi tarjota modernia aasialaista ruokaa. Keittiömestari yhdistelee rohkeasti löytämiään Aasian parhaita makuja, raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä ilman perinteiden tuomia rajoituksia.
|
Höyrytettyä nieriää, purjoa ja 10-vuotiasta soija-kastiketta |
Tim Raue on viettänyt lapsuutensa karuissa oloissa Kreuzbergissa Berliinissä. Kannattaa katsoa Netflixistä Chef's Table -sarjan kolmannen tuotantokauden jakso: siinä Tim kertoo avoimesti tarinansa, jossa jenginuoresta kasvaa vaikeuksien kautta Saksan ykköskeittiömestari. Timiä voidaan myös pitää kulinarismin kapinallisena, sillä hän yhdistelee eri keittiöiden ideoita, raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä täysin ennakkoluulottomasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti