torstai 5. lokakuuta 2017

Tim Raue, kulinarismin kapinallinen


Viime viikon Berliinin matkalla nautimme juhlaillallisen Tim Raue -ravintolassa. Keittiömestarin nimeä kantava kahdella Michelin-tähdellä palkittu ravintola komeilee "The World’s 50 Best Restaurants"-listalla, joten nyt päästiin hard core -kulinarismin ytimeen. Nautimme kuusiosaisen Tim Raue signature-menun, joka täytti korkealle nousseet odotuksemme. Illan kruunasi se, että saimme myös tutustua Tim Raueen. Jutustelimme tietenkin ruoanlaitosta ja elämästä ylipäätään. Tim Raue osoittautui erittäin sydämelliseksi ja sympaattiseksi ihmiseksi.


Langustiinia kantonilaiseen tyyliin, mausteena wasabia
Langustiinia kantonilaiseen tyyliin, mausteena wasabia


Tim Raue yhdistelee ruoanlaitossa ennakkoluulottomasti Kaakkois-Aasian keittiöiden ideoita modernilla tavalla. Hän on perehtynyt Thaimaan, Japanin ja Kiinan ruokakulttuureihin neljän vuoden ajan. Palattuaan matkoiltaan Berliiniin hän muutti menestyvän ravintolansa konseptin täysin ja alkoi tarjota modernia aasialaista ruokaa. Keittiömestari yhdistelee rohkeasti löytämiään Aasian parhaita makuja, raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä ilman perinteiden tuomia rajoituksia.


Höyrytettyä nieriää, purjoa ja 10-vuotiasta soija-kastiketta
Höyrytettyä nieriää, purjoa ja 10-vuotiasta soija-kastiketta


Tim Raue on viettänyt lapsuutensa karuissa oloissa Kreuzbergissa Berliinissä. Kannattaa katsoa Netflixistä Chef's Table -sarjan kolmannen tuotantokauden jakso: siinä Tim kertoo avoimesti tarinansa, jossa jenginuoresta kasvaa vaikeuksien kautta Saksan ykköskeittiömestari. Timiä voidaan myös pitää kulinarismin kapinallisena, sillä hän yhdistelee eri keittiöiden ideoita, raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä täysin ennakkoluulottomasti. 


Juottoporsasta, pikkelöityä inkivääriä, dashi-hilloa
Juottoporsasta, pikkelöityä inkivääriä, dashi-hilloa 


Timin ruoanlaittofilosofiaan kuuluvat voimakkaat maut ja kontrastit. Kaikkia ruokakriitikoita ei tämä rajat rikkova ruoanlaitto ole miellyttänyt, joten huipulle nousu ei ole tapahtunut kivuttomasti. Itsevarmaa ja provosointi rakastavaa keittiömestaria tämä ei ole kuitenkaan pysäyttänyt. Oli hienoa päästä tutustumaan sympaattiseen keittiömestariin ja saamaan uutta inspiraatiota omaan ruoanlaittooni. Auf Wiedersehen!


Morning glory -kananmuna, rapeaa riisiä ja mustaa tryffeliä
Morning glory -kananmuna, rapeaa riisiä ja mustaa tryffeliä


Mustapippuripihvi häränposkesta, lisäkkeenä mm. kevätsipulia, pikkelöityä sipulia ja shalottisopulia
Mustapippuripihvi häränposkesta, lisäkkeenä mm. kevätsipulia, pikkelöityä sipulia ja shalottisopulia






Juustokakku karamelli-voikastikkeella Yuzu-sorbeen kera
Juustokakku karamelli-voikastikkeella Yuzu-sorbeen kera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti