tiistai 2. tammikuuta 2018

Kylmäsavulohipasta



Kylmäsavulohesta saa uskomattoman hyvän pastan. Koska kalan maku on intensiivinen, ei lohta tarvita kuin pari siivua annosta kohti. Tässä siis hieno tapa käyttää jääkaappiin jääneet viimeiset lohisiivut! Pastan makupalettiin kuuluu sipulin, valkosipulin ja tillin lisäksi Dijon-sinappi, josta käytän tähän mieluiten Whole Grain Dijonia. Siinä on mukana kokonaisia sinapinsiemeniä, jotka näkyvät kuvissakin. Juhlavan esillepanon ruoalle saat, kun koristelet annoksen muikunmädillä. 



Kahteen annokseen tarvitaan
150 g tagliatelle-pastaa
50 g kylmäsavulohta pieninä paloina
1 rkl voita
1 valkosipulin kynsi ohuina viipaleina
3 rkl sipulia hienonnettuna
1 rkl Dijon-sinappia, mieluiten Whole Grain Dijon, jossa kokonaisia sinapinsiemeniä
1 dl kermaa
1 rkl parmesaania raastettuna
tilliä hienonnettuna
mustapippuria
2 rkl muikunmätiä koristeeksi jos haluat juhlavan esillepanon




Laita pannulle voi ja kuullota siinä valkosipuli ja sipuli. Lisää kylmäsavulohi pieninä paloina, kerma ja Dijon-sinappi, anna hautua miedolla lämmöllä niin että kastike saostuu. Lisää hienonnettu tilli ja mausta mustapippurilla. Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä al dente-kypsäksi. Valuta pasta ja lisää parmesaani, sekoita. Kaada pasta kastikkeeseen ja sekoita. Annostele ja koristele muikunmädillä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti