keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Paahdettua fenkolia ja pehmeää polentaa


Italian lomakuvien inspiroimana innostuin tekemään paahdettua fenkolia pehmeän polentan kanssa. Polenta on Pohjois-Italiasta kotoisin oleva maissijauhoista valmistettu ruoka, jolla paimenet ja ruumiillista työtä tekevät aikanaan ravitsivat itseään. Sittemmin tämä cucina povera -ruoka on löytänyt tiensä fine dining ravintoloihin. Pehmeän polentan kanssa tarjosin appelsiinin kuorella maustettua paahdettua fenkolia. Tulos oli suloisen herkullinen - ravintolatason annos ilman kalliita raaka-aineita.   


Paahdettu fenkoli

1 fenkoli
oliiviöljyä
suolaa
1 rkl appelsiininkuorta raastettuna

Erota fenkolista vihreät osat, hienonna ne ja laita syrjään polentaa varten. Leikkaa fenkoli pitkittäin 1/2 sentin siivuiksi. Laita fenkolin siivut leivinpaperilla uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa ja raastettua appelsiininkuorta. Paahda 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes fenkoli on kypsynyt ja saanut kauniisti väriä.



Pehmeä polenta

1 dl polenta-jauhoa
5 dl vettä
suolaa
mustapippuria
1,5 rkl mascarpone-tuorejuustoa
1/2 rkl parmesaania raastettuna
1 rkl fenkolin vihreää osaa hienonnettuna





Laita polentajauhot paksupohjaiseen kattilaan, lisää vesi ja ripaus suolaa. Sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia välillä sekoittaen. Pehmeän polentan tulee valmiina olla rakenteeltaan pehmeän perunamuhennoksen kaltaista. Jos polenta kypsennettäessä sakenee liikaa, lisää seokseen vettä.

Lisää mascarpone ja parmesaani, sekoita niin että juusto sulaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopuksi mustapippuria ja hienonnettu fenkolin vihreä osa.

Laita polenta annoslautasille ja sen päälle paahdetut fenkolin siivut.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti