sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Lohicarpaccio

lohicarpaccio lohi carpaccio


Kun haluat valmistaa tuoreesta lohesta näyttävän ja herkullisen annoksen, lohicarpaccio on hieno vaihtoehto. Tarvitset siihen supertuoreen ruodottoman lohifileen sekä terävän leveäteräisen veitsen, jolla saat leikattua tuoreesta fileestä ohuita viipaleita. Siruunanmehuun valmistettu kastike alkaa välittömästi kypsyttää ohuita lohisiivuja. Itse suosin tässä lyhyttä muutaman minuutin kypsymisaikaa, jolloin lohi on ehtinyt maustua mutta on säilyttänyt vielä kauniin punaisen värin.


Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
150 g tuoretta ruodotonta lohifileen keskiosaa
1/2 dl sitruunan mehua
valkopippuria rouhittuna myllystä tai hienonnettua chiliä
Maldon-suolaa
2 rkl granaattiomenan siemeniä
2 rkl parmesaanin lastuja
1/2 dl kevätsipulia pilkottuna
pieniä rucolan lehtiä
Extra vergin oliiviöljyä
Optio: Lisää juhlavuutta saat koristelemalla annoksen lohen mädillä


lohicarpaccio lohi carpaccio


Kuivaa lohifile ja leikkaa siitä terävällä veitsellä ohuita siivuja fileen suuntaisesti. Asettele siivut tarjoilulautaselle siten, että niistä syntyy kaunis yhtenäinen ohut lohikerros ja ripottele päälle suolaa. Leikkaamista voi helpottaa laittamalla lohipalan pakastimeen puoleksi tunniksi ennen käsittelyä. Lohen tasoittaminen kauniiksi onnistuu peittämällä se tuorekelmulla ja painelemalla varovaisesti lohi tasaiseksi kerrokseksi.

Purista sitruunan mehu astiaan, mausta valkopippurilla tai hienonnetulla chilillä sekä ripauksella suolaa. Levitä näin saatu kastike leivinsudilla tasaisesti lohen päälle. Valmistele muut ainekset: irrota granaatinomenan siemenet, leikkaa parmesaanista lastuja, pilko kevätsipuli pieniksi paloiksi ja valitse pienet rucolan lehdet.

Kokoa annos asettelemalla lohen päälle rucolan lehdet, granaatinomenan siemenet, parmesaanilastut ja kevätsipuli. Pirskota päälle oliiviöljyä. Koristele halutessasi lopuksi lohen mädillä. Tarjoa välittömästi.


lohicarpaccio lohi carpaccio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti