tiistai 4. kesäkuuta 2019

Burrataa ja mansikoita



Burrata on on italialainen Apulian maakunnasta kotoisin oleva juustoherkku. Burrata valmistetaan mozzarellasta ja kermasta, ja tarjotaan huoneenlämpöisenä. Kermainen, hieman hapan burrata rakastaa oliiviöljyä ja mustapippuria, ja sopii hienosti yhdistettäväksi makeisiin kirsikkatomaatteihin tai mansikoihin. Näin syntyy helposti kauniin kesäinen herkku!


Burratan tarjoamisen suurin haaste Suomessa on sen löytäminen kaupasta. Ilahduin kun huomasin, että se kuuluu K-Supermarket Mankkaan valikoimaan. Burrata on tuoretuote, joten sitä tulee kauppaan tyypillisesti kerran viikossa.





Kolmeen annokseen tarvitaan
250 g burrataa
kaksi kourallista tuoreita makeita mansikoita
tuoretta basilikaa
laadukasta extra virgin oliiviöljyä
mustapippuria jauhettuna myllystä

Ota burrata huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen sen tarjoamista. Avaa pakkaus ja anna juuston levätä talouspaperin päällä. Annostele juusto tarjoilulautasille yhdessä puolitettujen mansikoiden kanssa, ripottele päälle reilusti laadukasta oliiviöljyä. Rouhi päälle mustapippuria myllystä ja koristele basilikanlehdillä.



2 kommenttia:

  1. Minkä hintaista tuo on? Ihana yhdistelmä.

    VastaaPoista
  2. K-Supermarketissa 250 g burrataa maksaa 6,60 euroa. Hinta ei ole mielestäni paha, suunnilleen sama kuin laadukkaassa mozzarellassa. 250 gramman palasta tulee 3-4 annosta.

    VastaaPoista