keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Chicken piccata



Piccata on italialainen menetelmä valmistaa ruokaa. Siinä pääraaka-aine, tyypillisesti vasikka tai kana, viipaloidaan ohueksi, leivitetään, paistetaan ja tarjotaan kastikkeen kanssa. Jos haluat vaihtelua broileriruokiin, kannattaa kokeilla herkullista chicken piccataa. Siinä broilerin leivitetty rintafile saa mukavasti makua sitruunasta, kapriksista ja valkoviinistä.  



Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan:
2 kananrintaa ilman nahkaa

Leivitykseen:
4 rkl vehnäjauhoa
2 rkl parmesania raastettuna
suolaa
mustapippuria

Paistamiseen:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita

Kastikkeeseen:
1/2 dl kanalientä
2 rkl kuivaa valkoviiniä
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl kapriksia huuhdeltuna
1 rkl voita
2 rkl persiljaa hienonnettuna




Leikkaa kananrinta horisontaalisesti perhosleikkeeksi. Laita leike tuorekelmun väliin ja nuiji se varovaisesti niin että saat sentin paksuisen leikkeen. Huuhtele leike kylmällä vedellä jotta leivitys tarttuu siihen.

Sekoita leivityksen ainekset lautaselle ja kääntele leikkeet leivitteessä niin että ne peittyvät kauttaaltaan. Laita pannulle oliiviöljy ja voi ja paista leikkeet yksi kerrallaan keskilämmöllä kolmisen minuuttia kummaltakin puolelta niin että saat kauniin kullanruskean paistopinnan. Laita leikkeet 200-asteiseen uuniin ritilän päälle siksi aikaa kun valmistat kastikkeen. 

Kastike valmistetaan leikkeiden paistoliemeen. Lisää pannulle viini, kanaliemi, sitruunamehu ja kaprikset ja kypsennä keskilämmöllä niin että kastike tiivistyy puoleen. Irrota lastalla pannun pohjasta paistamisen maut. Lisää lopuksi voi ja sekoita se huolellisesti kastikkeeseen. Tarjoa leikkeet kastikkeen ja tagliatelle-pastan kanssa, koristele persiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti