maanantai 14. joulukuuta 2020

Kampasimpukoita ja jättirapuja aasialaisittain inspired by Tomi Björk

 

Tomi Björk on ilahduttanut avaamalla Helsinkiin kaksi uutta ravintolaa. Lily Lee tarjoaa modernia kiinalaista ruokaa, kun taas Boon Nam keskittyy moderniin aasialaiseen keittiöön thaimaalaisella twistillä. Molemmissa ravintoloissa vierailtuani inspiroiduin valmistamaan kotona aasialaista seafoodia, jonka pääraaka-aineina olivat jättiravunpyrstöt ja kampasimpukat. Täyteläisiä aasialaisia makuja tarjoavat pikkuannokset ovat herkullista tarjottavaa vaikkapa illanistujaisissa ystävien kanssa.




Jättiravunpyrstöjä Ketjap Manis -kastikkeessa kookosriisin kanssa


Kahteen annokseen jättirapuja tarvitaan

12 jättiravun pyrstöä kuorittuna ja suoli poistettuna
2 rkl voita paistamiseen

Ketjap Manis -marinadikastike
1 rkl muscovado-ruokosokeria
1 rkl muscovado-siirappia
2 rkl soijakastiketta
2 rkl vettä
2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl sechuan-pippuria hienonnettuna
suolaa

Kookosriisi
1,5 dl basmati-riisiä
2 dl kookaskermaa
1 dl vettä 
suolaa




Kahteen annokseen tarvitaan
14 jättiravun pyrstöä kuorittuna ja suoli poistettuna
2 rkl voita paistamiseen

Ketjap Manis -marinadikastike
1 rkl muscovado-ruokosokeria
1 rkl muscovado-siirappia
2 rkl soijakastiketta
2 rkl vettä
2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl sechuan-pippuria hienonnettuna

Kookosriisi
1,5 dl basmati-riisiä
2 dl kookaskermaa
1 dl vettä 
suolaa




Sekoita Ketjap Manis -kastikeainekset kulhossa ja lisää ravunpyrstöt. Anna maustua puoli tuntia.

Laita riisi kiehumaan suolalla maustettuun kookoskerma-vesiseokseen. Keitä suljetun kannen alla noin 20 minuuttia. Kun neste alkaa olla lähes haihtunut, siirrä kattila liedelta ja anna vetäytyä hetki suljetun kannen alla.

Paista rapuja kuumalla pannulla voissa pari minuuttia per puoli. Kaada pannulle jäävä kastike rapujen päälle. Tarjoa kookosriisin kanssa.




Kampasimpukat thaimaalaisittain


Kahteen annokseen tarvitaan
6 kampasimpukkaa
suolaa
3 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä ohuina siivuina
1/2 chili ilman siemeniä hienonnettuna
1 dl korianteria hienonnettuna, josta puolet paistamiseen ja puolet koristeluun
1/2 sitruunankuoriraaste paistamisen jälkeen
1/2 thai-basilikaa hienonnettuna

Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla ja mausta suolalla. Lisää pannulle voi ja oliiviöljy. Kuullota siinä valkosipulia ja chiliä hetki, lisää puolet korianterista ja kampasimpukat. Paista kampasimpukoita kummaltakin puolelta pari kolme minuuttia valellen samalla pannulle muodostuneella öljy-voiseoksella. Siirrä kampasimpukat tarjoilua varten kampasimpukan kuorille tai pienille lautasille, lisää päälle paistolientä sekä sitruunankuoriraaste ja koristele korianterilla ja thai-basilikalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti