keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Sardiinipasta



Kun kaapista ei tuntunut löytyvän aineksia aterian tekoon, kehittelin tämän sardiinipastan. Ruoan proteiini tulee sardiinista, eli kasvisten lisäksi tarvitset vain purkin sardiineja. Yllätyin itsekin tuloksen herkullisuudesta, ja olen valmistanut sardiinipastaa tämän jälkeen useamman kerran. Kirsikkatomaatit tuovat pastaan makeutta, kapris suolaista täyteläisyyttä, sitruuna hapokkuutta ja fenkolinsiemenet mukavaa mausteisuutta. Kannattaa kokeilla!





















Kahteen reilunkokoiseen pasta-annokseen tarvitaan
200 g spaghettia tai linguine-pastaa
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl fenkolinsiemeniä kevyesti morttelissa murskattuna
180 g kirsikkatomaatteja halkaistuna
100 g sardiineja purkista, ruodot poistettuna ja paloiteltuina
4 tl kapriksia vedessä huuhdeltuina 
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
muutama sitruunan lohko koristeeksi
kourallinen baby-rukolaa
mustapippuria myllystä
suolaa





Valmista spaghetti samalla kun teet kastikkeen, jätä kypsyys minuutin alle al-dente kypsyyden ja ota talteen desi keitinvettä.

Laita lämpimälle pannulle oliiviöljy ja kuullota siinä hienonnettua sipulia kunnes se on hieman pehmennyt. Lisää valkosipuli, fenkolinsiemenet ja tomaatit ja anna kypsyä muutama minuutti niin että tomaatit ovat hieman pehmenneet. Lisää joukkoon sardiini, kaprikset ja sitruunankuoriraaste, sekoita varovasti ja anna seoksen lämmetä. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla ja suolalla.

Lisää joukkoon kypsytetty pasta ja sitruunamehu, sekoita. Lisää joukkoon tarpeen mukaan pastan keitinvettä niin että saat sopivat kosteuden. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Annostele lautasille ja koristele rukolalla ja sitruunalohkoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti