Italialaiseen prosciutto-kinkkuun kääritty parsa on monille tuttu. Tutustuin hiljattain citronette-kastikkeeseen, ja päätin kokeilla sitä parsan ja kinkun kumppanina. Citronette-kastikkeen appelsiinin ja sinapin aromit ja hapokkuus toimivat hienosti prosciutto-parsan kanssa, ja tätä tulen tekemään pian uudestaan!
Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
8 parsaa
8 siivua prosciutto-kinkkua
salaattiaorvokkeja tai mikroyrttejä koristeluun
Citronette-kastike:
appelsiinin kuoriraaste ja mehu
2 tl dijon whole grain -sinappia
2 rkl oliiviöljyä
maldon-suolaa
mustapippuria myllystä
Napsauta parsojen tyvestä kuiva osa pois ja kääri prosciutto-siivu kunkin parsan päälle kuvan mukaisesti.
Sekoita citronette-kastikkeen ainekset siten että saat tasaisen seoksen. Grillaa tai paista parsoja keskilämmöllä viitisen minuuttia käännellen niitä usein kunnes prosciutto on rapeaa. Siirrä kastike lämmitetyille lautasille, lisää parsat ja koristele salaattiorvokeilla tai mikroyrteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti