torstai 8. kesäkuuta 2023

Mustekalaa ja greippi-paprikasalsaa



Saimme Lissabonin matkalla nauttia erinomaisen merellisen alkuruoan, jossa mustekalan seurana oli greippi-paprikasalsaa. Annoksessa olivat maut täydellisesti kohdillaan, ja päädyimmekin syömään sitä matkan aikana vielä toistamiseen. Inspiroiduin valmistamaan salsaa kotikeittiössäni, ja tein sitä sen verran paljon kerralla että lopun purkitin jääkaappiin seuraavia herkkuhetkiä varten.






Greippi-paprikasalsa

1 suuren kypsän verigreipin mehu ja kuoriraaste
1 suippopaprika, siemenet poistettuna ja hienonnettuna
4 rkl oliiviöljyä
1 makea sipuli hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl hunajaa
hyppysellinen chiliä 
4 rkl yrttejä hienonnettuna, esim. timjamia, rosmariinia ja basilikaa
suolaa
pippuria




Laita pannulle oliiviöljy ja kuullota siinä keskilämmöllä paprika ja sipuli. Lisää verigreipin mehu, kuoriraaste, inkivääri, hunaja, chili ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää lopuksi yrtit, mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.




Mustekalaa ja greippi-paprikasalsaa

keitettyä mustekalaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
mustia oliiveja halkaistuna
greippi-paprikasalsaa

Ota mustekala huoneenlämpöön ja annan sen levähtää talouspaperin päällä niin että ylimääräinen neste poistuu. Leikkaa mustekala poikkisuuntaan ohuiksi siivuiksi, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki. 

Asettele mustekalasiivut vieretysten lautasen keskelle, lisää päälle greippi-paprikasalsa ja ympärille oliivit.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti