tiistai 26. marraskuuta 2019

Paahdettu kukkakaali



Monipuolinen kukkakaali on noussut yhdeksi suosikiksemme. Se maistuu herkulliselta vaikkapa gratinoituna, pyreenä tai paahdettuna. Maustoin paahdetun kukkakaalin korianterinsiemenillä, kuminansiemenillä, chilillä, sitruunankuorella ja mantelilastuilla, mikä toi annokseen mukavia intialaisen keittiön vivahteita. Leikkasin kukkakaalin kukinnot siivuiksi, jolloin ne näyttävät kauniilta ja paahtuvat tasaisemmin.


Kahteen lisäkeannokseen tarvitaan:
pieni kukkakaali, vihreät lehdet poistettuna ja viipaloituna sentin paksuisiksi siivuiksi
suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 tl korianterinsiemeniä morttelissa hienonnettuna
1 tl kuminansiemeniä morttelissa hienonnettuna
ripaus kuivattua chiliä morttelissa hienonnettuna
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
2 rkl mantelilastuja hieman murennettuina




Poista kukkakaalista vihreät lehdet ja kova kanta ja viipaloi se sentin paksuisiksi siivuiksi kuvan mukaisesti. Levitä siivut leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla, korianterinsiemenillä, kuminansiemenillä, sitruunankuorella ja chilillä. Levitä päälle mantelilastut ja viimeistele muutamalla nokareella voita. Paahda 200-asteisessa uunissa kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet ja saaneet kauniin kullankeltaisen värin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti