keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Jättiravut filokääreellä


Matkoilla olen nauttinut ihania jättirapuja, jotka on kääritty filotaikinaan ja friteerattu rapeakuorisiksi. Ravut kypsyvät filosuikaleiden sisällä meheviksi, ja ne ovat herkullista sormisyötävää rapsakan kuoren sisällä. Rapuja on kiva dipata eri kastikkeisiin, joiksi sopivat vaikkapa mango chutney ja makea chilikastike. Koska tein tätä ensi kertaa, jännitti hieman miten filotaikina käyttäytyy uppopaistamisen aikana. Huoli oli turha, sillä filosuikaleet pysyivät rapujen päällä ja kihartuivat kauniisti.


Näitä tarvitaan:
5 jättirapua tai langustiinia per ruokailija
oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
filotaikinaa (löytyy ainakin Stockmannilta ja joistain etnisistä liikkeistä)
auringonkukkaöljyä uppopaistamiseen
koristeeksi mikroyrttejä (käytin nyt syötäviä orvokkeja)

Dippikastikkeeksi valinnan mukaan
sweet chili sauce
mango chutney
majoneesi maustettuna sitruunan mehulla ja kuoriraasteella





Kuori ravut ja poista suoli. Halutessasi voit jättää pyrstöevän paikalleen dippausta varten. Pirskottele ravunpyrstöjen päälle oliiviöljyä, mausta valkopippurilla ja suolalla ja anna maustua hetki. Poista filotaikina pakkauksesta ja laskosta se niin, että voit leikata terävällä veitsellä taikinakäärön toisesta päästä puolen sentin suikaleiksi. Levitä suikaleet täyteen pituuteensa niin että voit kääriä ravunpyrstön niiden sisälle kuvan mukaisesti.





Lämmitä auringonkukkaöljy kattilassa. Voit testata lämpötilan filotaikinan palalla: kun öljy alkaa poreilla, se on riittävän kuumaa. Uppopaista ravunpyrstöjä noin 1,5 minuuttia ja nosta ne talouspaperin päälle kuivumaan hetkeksi. Aseta tarjoilulautasille ja koristele mikroyrteillä. Käytin tällä kertaa syötäviä orvokkeja. Dippikastikkeeksi sopivat hienosti mango chutney, makea chilikastike tai vaikkapa sitruunamehulla ja kuoriraasteella maustettu majoneesi.






1 kommentti:

  1. Muistan että syötiin Espanjan matkalla tätä ja oli tosi hyvää! Tarttee kokeilla!

    VastaaPoista