torstai 2. huhtikuuta 2020

Kuhaa pekoniin käärittynä, belugalinssejä ja haudutettua purjoa



Kun haluat valmistaa kuhaa uudella tavalla, kypsennä se pekoniin käärittynä ja tarjoa belugalinssien ja purjon kanssa. Tämä herkullinen annos valmistuu puolessa tunnissa. Kala kypsyy pekonin sisällä meheväksi rosmariinin viimeistellessä maun. Kuhan lisäkkeiksi sopivat hienosti kasvisliemessä kypsennetyt belugalinssit ja appelsiinilla maustettu haudutettu purjo. Herkullisia belugalinssejä ei tarvitse liottaa. 


Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
200 - 300 g ruodotonta kuhan filettä
6 siivua pekonia (tai italialaista pancettaa)
1 rkl oliiviöljyä
2 rosmariinin oksaa
suolaa
valkopippuria

Linssit:
1 dl belugalinssejä
2 dl vettä
1,5 rkl vihannesfondia
suolaa
mustapippuria

Purjo:
1 purjon valkoinen osa
1 rkl voita
1 dl vettä
0,5 rkl vihannesfondia
1 rkl appelsiinimehua
1 tl appelsiininkuorta raastettuna





Huuhtele belugalinssit ja laita ne kypsymään veteen, johon olet lisännyt vihannesfondin, suolaa ja mustapippuria. Puhdista purjon valkoinen osa ja pilko viiden sentin paloiksi. Paista pannulla voissa, lisää vesi, vihannesfondi, appelsiinimehu ja appelsiinin kuoriraaste, anna hautua matalalla lämmöllä.

Leikkaa kuha annospaloiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kääri palat pekoniin kuvan mukaisesti. Laita pannulle öljy ja paista kuha siten, että asetat rosmariininoksan kalapalan alle. Paina lastalla kalapalaa siten että saat kauniin paistopinnan. Paista kalaa kummaltakin puolelta noin 3 minuuttia. Nosta kalapalat tarjoilulautasille. Kun belugalinssit ovat kypsiä (kypsymisaika 25 minuuttia), siirrä ne pannulle jossa paistoit kalan ja pyörittele linssejä niin että ne imevät paistinnesteen.

Tarjoa kala belugalinssien ja haudutetun purjon kanssa, koristele annos rapeaksi paistuneella rosmariinilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti