torstai 26. marraskuuta 2020

Merianturaa, langustiineja ja sydänsimpukoita




Tänään onnistuin ostamaan kalatiskiltä tuoreen merianturan, joka on hienonmakuinen ja arvostettu herkku. Halusin valmistaa siitä jotain spesiaalia, ja tuloksena syntyi lämmin seafood lautanen, jossa merianturan seurana oli langustiineja ja sydänsimpukoita. Langustiinit voit korvata katkaravuilla. Seafood trion maut toimivat hienosti yhdessä, ja simpukoista syntyi kalalle aromikas kastike. Pekoni tuo makuun syvyyttä, ja belugalinssit istuvat ruokaan upeasti.






Kahteen annokseen tarvitaan

6 siivua pekonia tulitikun muotoon siivutettuna
oliiviöljyä
4 versoa rosmariinia
1/2 pussillista sydänsimpukoita tai vongole-simpukoita
2 tl merisuolaa
2 rkl voita
1 meriantura, josta nahka poistettu molemmilta puolilta
suolaa
valkopippuria
6 kuorittua langustiinia tai 50 g kuorettomia katkarapuja
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 sitruuna, josta puolet lohkoina ja puolet mehuna

Lisäkkeeksi 
2 dl belugalinssejä
4 dl vettä
1 rkl kalafondia




Huuhdo simpukat kylmässä vedessä ja poista avautuneet. Laita simpukat puoleksi tunniksi kylmään veteen, johon olet lisännyt merisuolaa. Näin simpukat puhdistuvat. Kuivaa meriantura talouspaperilla ja mausta kummaltakin puolelta suolalla ja valkopippurilla.

Laita kattilaan huuhdotut belugalinssit, vesi ja kalafondi. Anna kypsyä 20 minuuttia sillä aikaa kun valmistat merianturan ja äyriäiset.





Laita suurelle paistinpannulle siivutettu pekoni, lisää oliiviöljy ja rosmariinioksat ja ruskista keskilämmöllä kunnes pekoni on kullanruskeaa. Poista rosmariinioksat. Siirrä pekoni pannulta lautaselle odottamaan, jätä pekonin rasva pannulle. Laita pannulle voi, meriantura ja langustiinit tai katkaravut. Paista merianturaa ensimmäiseltä puolelta 3 - 4 minuuttia. Kääntele sinä aikana langustiineja tai katkarapuja, ja siirrä ne syrjään odottamaan kun ne ovat kypsiä. Käännä meriantura, lisää pannulle valkoviini, sitruunamehu, simpukat ja pekoni. Sulje kannella, ravista ja anna kypsyä noin 4 minuuttia kunnes simpukat ovat avautuneet. Lisää lopuksi langustiinit tai katkaravut ja kevätsipuli.

Irrota merianturasta fileet ja asettele lautasille äyriäisten, belugalinssien ja sitruunalohkojen kanssa. Annostele pannulta lientä merianturan päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti