perjantai 9. helmikuuta 2024

Intialainen linssipata Dahl



Kun tekee mieli lämmittävää ja mausteista pataruokaa, kannattaa kokeilla intialaista Dahl-linssipataa. Valmistin padan keltaisista linsseistä, jotka ovat helppoja käyttää, koska niitä ei tarvitse liottaa, huuhtelu riittää. Maku luodaan itämaisesta maustepaletista, johon kuuluu mm. kuminansiemeniä, korianterinsiemeniä sekä kurkumaa. Dahl on helppotekoinen yhden padan ruoka, jonka tuoksukin houkuttelee!



Neljään annokseen tarvitaan
3 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 rkl kuminansiemeniä hienonnettuna huhmareessa
2 rkl korianterinsiemeniä hienonnettuna huhmareessa
400 g keltaisia linssejä huuhdeltuina
400 g kookosmaitoa
6 dl kuumaa vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1 limen mehu
korianteriruukku, josta varret hienonnettuna kypsymään seokseen ja lehdet annoksen päälle
1 rkl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
mietoa punaista chiliä viipaleina annoksen päälle
turkkilaista jugurttia annoksen päälle
korianterin lehtiä annoksen päälle





Laita pataan öljy ja lämmitä keskilämmöllä kuminansiemeniä ja korianterinsiemeniä. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne. Lisää inkivääri, linssit, kookosmaito, kuuma vesi, fondi, limen mehu ja hienonnetut korianterin varret, kurkuma, paprikajauhe ja chilijauhe. Sekoita ja anna padan kypsyä rauhallisesti poristen puoli tuntia. Lisää suola ja mustapippuria ja tarkista maku. Annan padan kypsyä vielä 15 - 20 minuuttia niin että linssit kypsyvät ja sopivasti pehmenevät.

Annostele dahl lautasille ja lisää päälle punaiset chiliviipaleet, jugurttia ja korianterinlehtiä.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti