Olen nauttinut parissa ravintolassa sashimia uudella tavalla. Tämä "new style sashimi" poikkeaa perinteisestä siinä, että tuoreiden ohueksi viipaloitujen kalasiivujen päälle tulee kuumaa sesam-öljyä. Öljy sekä maustaa että aavistuksenomaisesti kypsentää kalaa, johon hapokkuutta ja makua antavat limemehu, limen kuoriraaste, soijakastike ja chili. Valmistin annoksen tällä kertaa lohesta ja meribassista, mutta yhtä lailla annokseen sopii tonnikala.
Kahteen annokseen tarvitaan:
300 g tuoretta lohta, tonnikalaa tai meribassia, tai haluamasi yhdistelmä näistä
Majoneesikastike:
1 dl majoneesia
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl sitruunamehua
3 rkl sesam-öljyä
ripaus chilijauhetta tai hyppysellinen hienonnettua tuoretta chiliä
2 rkl limemehua
1 limen kuoriraaste
2 rkl soijakastiketta
Majoneesikastike:
1 dl majoneesia
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl sitruunamehua
1 tl appelsiinimehua
ripaus suolaa
Annoksen päälle:
rukolanversoja
mustia ja valkoisia sesam-siemeniä
Poista kaloista nahka ja mahdolliset ruodot ja siivuta ne ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne kauniisti tarjoilulautasille kuvan mukaisesti.
ripaus suolaa
Annoksen päälle:
rukolanversoja
mustia ja valkoisia sesam-siemeniä
Lämmitä sesam-öljy kattilassa kuumaksi ja lusikoi se tasaisesti kalojen päälle. Lisää kalojen päälle chili, limemehu, limen kuoriraaste ja soijakastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti