lauantai 29. lokakuuta 2022

Karamellisoidut kampasimpukat


Kampasimpukka on merten herkullista pikaruokaa, jonka valmistaminen käy nopeasti. Kampasimpukat kannattaa ostaa tuoreina, sillä pakastetuista tulee sulatettaessa helposti kuivia ja sitkeitä nesteiden valuessa pois. Myös paistamisessa kannattaa olla tarkkana, jotta kampasimpukoihin saa kauniin karamellisoidun pinnan sisuksen jäädessä pehmeän läpikuultavaksi. 


Neljään annokseen tarvitaan:
4 siivua pekonia
12 kampasimpukan liha
suolaa
mustapippuria
4 rkl voita paistamiseen
persiljaa koristeluun

Lisäkkeeksi sopii hienosti kukkakaalipyree:
60 g voita kuutioina
50 g shalottisipulia hienonnettuna
200 g kukkakaalia hienonnettuna
1,25 dl maitoa
suolaa

Valmista ensin kukkakaalipyree. Lämmitä voi pannulla keskilämmöllä, lisää shalottisipuli ja kypsennä pehmeäksi välillä sekoittaen. Lisää kukkakaali ja maito ja kypsennä kannen alla noin 10 minuuttia kunnes kukkakaali on pehmennyt. Siirrä kulhoon ja työstä tehosekoittimella kunnes seos on tasaista, mausta suolalla. Pisä lämpimänä.

Paista kuumalla kuivalla pannulla pekonia pari minuuttia kunnes se on kullanruskea. Anna jäähtyä hetki ja hienonna,




Kuivaa kampasimpukat huolellisesti ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. 

Laita voi pannulle ja anna sen sulaa keskilämmöllä. Nosta lämpötila ja anna voin ruskistua tasaisesti siirtelemällä sitä paistinlastalla jatkuvasti. Kun voi on kauniin kullanriskeaa, lisää kampasimpukat ja paista ensimmäiseltä puolelta kaksi minuuttia, käännä ja paista toista puolta yksi minuutti. Kampasimpukoiden tulee olla pinnalta kauniin karamellisoituneita ja sisältä pehmeän läpikuultavia.

Kokoa annos: Levitä kukkakaalipyree kauniisti lautaselle, lisää päälle kampasimpukat ja koristele pekonilla ja persiljalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti