sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Fine-dining kanttarellikeitto




Ravintoloissa olen syönyt sienikeittoa, joka on ihastuttanut sekä maulla että samettisella koostumuksella. Päätinkin tehdä tuoreista kanttarelleista fine dining -keittoa, jonka rakenne on ihanan pehmeä ja maku täyteläinen. Kanaliemi tuo makuun syvyyttä, valkoviini hapokkuutta, hunaja makeutta ja paahdettu pancetta mukavan suutuntuman.


Kahteen annokseen tarvitaan
180 g tuoreita kanttarelleja tai 30 g kuivattuja, jotka on liotettu vedessä 2 tuntia ja puristeltu kuivaksi
3 rkl voita
2 shalottisipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl kuumaa vettä
1 rkl kanafondia
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kermaa
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
2 siivua pancettaa tai pekonia rapeaksi paahdettuna keiton päälle






Paahda pancetta tai pekoni kuivalla pannulla rapeaksi, siirrä talouspaperin päälle kuivumaan ja hienonna karkeasti.

Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle keskilämmölle ja anna nesteen haihtua. Lisää 2 rkl voita, shalottisipuli, valkosipuli ja 1 rkl timjamia, kuullota matalalla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää vesi, kanafondi ja valkoviini ja kypsennä keskilämmöllä 15 minuuttia. Siirrä seos tehosekoittimeen ja työstä samettisen pehmeäksi. Palauta seos pannulle, lisää 1 rkl oliiviöljyä, kerma, 1 rkl voita, hunaja, suolaa ja mustapippuria. Tarkista maku. 

Siirrä keitto tarjoilulautasille ja koristele pancetalla tai pekonilla, lopulla oliiviöljyllä, ja timjamilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti