Osaksi illallistarjoilua tein simpukankuoren muotoisia filotaikinakuppeja, jotka täytin muikunmädillä, hapankermalla ja sipulilla. Filotaikinakupit ovat herkullinen ja kätevä tapa tarjota suolaisia tai makeita pikkupaloja. Sain idean testata kampasimpukan kuorien käyttämistä vuokina ja se toimi hienosti! Sorminsyötävä seafood-herkku simpukan kuoren muotoisessa taikinakupissa maistuu ihanalta ja näyttää suloiselta.
Valmistin 8 filotaikinakuppia, joihin tarvitsin
3 filotaikinalevyä
1,5 dl sulatettua voita
1,5 dl sulatettua voita
Sulata voi pienessä kattilassa. Ota filotaikinalevyt jääkaapista ja peitä ne kostealla pyyhkeellä, jotteivat levyt kuivu ja lohkeile. Siirrä ensimmäinen taikinalevy leivinpaperille ja voitele sulatetulla voilla. Aseta päälle seuraava taikina levy ja voitele. Toista vielä kerran, jolloin sinulla kolmikerroksinen taikinalevy.
Paina simpukankuori nurinpäin taikinan päälle ja leikkaa taikinapyörällä kuoren muotoinen pala taikinasta. Voitele simpukankuori sisältä ja painele taikina varovasti kuoren sisälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia kunnes taikina on kauniisti ruskistunut. Anna jäähtyä.
Hapankermaseos:
1 dl smetanaa
1 dl creme fraichea
sitruunamehua
1 dl smetanaa
1 dl creme fraichea
sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
valkopippuria
Filotaikinakuppien täytteet:
200 g muikunmätiä, siianmätiä tai kirjolohenmätiä
1 dl makeaa sipulia hienonnettuna
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
kourallinen tilliä hienonnettuna (laitoin osaan kupeista tilliä, osaan en)
mustapippuria myllystä
Laita hapankermaseosta kupin pohjalle ja lisää mäti ja sipuli. Koristele kevätsipulilla ja tillillä ja rouhaise päälle mustapippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti