Avokado-pasta on vanha italialainen ruoka, joka tuli tunnetuksi Suomessa sosiaalisen median kautta. Itse pidän enemmän italialaisesta versiosta, jossa on vähemmän juustoa ja kaloreita, mutta enemmän makua ja pistaasi-pähkinät avokadon makuparina. Testasin tätä illanistujaisissa ja ystäväni peukuttivat italialaisen version puolesta!
Neljän ruokailijan annokseen tarvitset
2 kypsää avokadoa1 limen mehu ja kuoriraaste
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 mietoa chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl oliiviöljyä
reilu kourallinen pistaasi-pähkinöitä karkeasti hienonnettuna ja kuivalla pannulla nopeasti lämmitettynä
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
kourallinen basilikaa hienonnettuna
suolaa
suolaa
mustapippuria
300 g tagliatelle-pastaa
1 dl raastettua parmesan-juustoa
300 g tagliatelle-pastaa
1 dl raastettua parmesan-juustoa
mustapippuria myllystä
2 rk voita
Tee kastike kulhoon, joka on riittävän suuri pastalle. Halkaise avokadot ja poista niistä kivi, kuori ja kuutioi reilun sentin kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää limen mehu ja kuoriraaste, valkosipuli, chili, pistaasipähkinät, oliiviöljy ja lehtipersilja, mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita.
Keitä pasta al-dente -kypsäksi, säästä desi keitinvettä. Lisää kuuman pastan sekaan voi ja parmesan, sekoita. Kaada pasta kastikkeen joukkoon, lisää basilika ja sekoita, sekä lisää tarvittaessa hieman keitinvettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti