perjantai 21. lokakuuta 2022

Sampanja Eclair-leivokset



Eclair on leivosklassikko, jota myydään lähes jokaisessa Ranskan konditoriassa. Sampanja Eclair on hyvä valinta, kun haluaa tarjota aterian päätteeksi jotain makeaa ja juhlavaa. Ja hei - sampanjan makuinen suloinen täyte tuo ripauksen luksusta ja sampanjaa keitellessä saa kaupanpäälle yleellisen huonetuoksun!


Tuulihattutaikina 16 Eclair-leivokseen:
1,5 dl vettä
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3. kananmunaa
sampanjamoussetäytettä täytteeksi (ohje alla)

Kuorrute:
4 dl tomusokeria
3 rkl samppanjaa

Samppanjamousse:
1 dl samppanjaa
2 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
salaattiorvokin kukkia koristeeksi






Valmista ensin samppanjamousse:
Keitä sampanjaa kasaan kunnes sitä on jäljellä noin ruokalusikallinen, jäähdytä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa, sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää valkosuklaa kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kokoon keitetty samppanja, sekoita tasaiseksi ja laita pursottimeen odottamaan. Pursottimeen kannattaa valita kapea ja suora pää, jolla mousse on helppo pursottaa leivoksen sisälle.

Valmista tuulihatut:
Kiehauta vesi ja voi kattilassa, lisää jauhot ja vaniljasokeri sekoittaen puuhaarukalla niin että seos irtoaa kattilan reunoilta. Anna jäähtyä viisi minuuttia, lisää siteen munat yksi kerrallaan vatkaten sähkövatkaimella tasaiseksi ennen kuin lisäät seuraavan. Laita taikina pursotinpussiin jossa pyöreäreunainen pää ja pursota uunipellille leivinpaperin päälle 10 cm mittaisia tankoja. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Älä avaa luukkua jotteivat tuulihatut lässähdä. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi.

Viimeistele leivokset ennen tarjoamista:
Tee leivoksen päähän pieni reikä veitsellä ja pursota sampanjamousse leivoksen sisälle. Tee kuorrute sekoittamalla samppanja tomusokeriin, levitä leivosten pinnalle ja koristele kukilla. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti