tiistai 18. lokakuuta 2022

Sydänsimpukkaspagetti

 

Tänään teki mieli nopeasti valmistuvaa seafoodia, ja nappasin kaupasta mukaan ihanan tuoreita sydänsimpukoita. Matkoilla Ranskassa ja Italiassa useimmat meistä ovat maistaneet tuoreista simpukoista valmistettua spagettia, ja sen valmistaminen kotona käy todella nopeasti. Simpukat antavat ruokaan ihanan herkullisen maun. 


Neljän hengen annokseen tarvitaan
1 kg vongole-simpukoita
300 - 400 g spagettia
1 dl valkoviiniä
1 dl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
chiliä hienonnettuna tai vaihtoehtoisesti valkopippuria myllystä maun mukaan
2 rkl voita
2 rkl persiljaa silputtuna
suolaa
mustapippuria



Huuhdo simpukat juoksevassa kylmässä vedessä ja poista avautuneet. Lisää suurikokoiseen kannelliseen paistinpannuun tai kattilaan oliiviöljy, sipuli, valkosipuli sekä chili. Kuullota hetki keskilämmöllä, lisää valkoviini, nosta lämpöä ja anna lämmetä kiehuvaksi. Lisää simpukat, sulje kansi ja anna simpukoiden kypsyä kiuhuvassa nesteessä välillä pannua heilutellen niin että kaikki simpukat peittyvät nesteeseen. Simpukat kypsyvät noin kahdeksassa minuutissa ja avautuvat kypsyessään. Lisää lopuksi voi ja sekoita.
Jätä suljettuun pannuun tai kattilaan odottamaan.

Valmista spagetti runsaassa suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan al dente -kypsäksi. Valuta spagetti ja kumoa se kuumana simpukoiden ja liemen joukkoon ja sekoita niin että kuuma pasta imee kastikkeen. Poista simpukat, jotka keittämisen jälkeen ovat sulkeutuneita. Lisää silputtu persiljaa ja rouhi sekaan mustapippuria. Simpukat tuovat tavallisesti kastikkeeseen sopivasti suolaa, joten sen lisääminen ei ole tarpeen, mutta tämä selviää maistamalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti