tiistai 11. lokakuuta 2022

Naurista, vuohenjuustoa ja pekaanipähkinää




Välillä on kiva loihtia yksinkertaisista raaka-aineista jotain spessua. Löysin kaupasta kauniin näköisiä hunajanauriita ja valmistin niistä illalliselle alkuruoan. Nauriin kumppaniksi sopii hienosti vuohenjuustokreemi ja pekaanipähkinät, sekä hunaja tuomaan suloista makeutta.


Neljään annokseen tarvitaan
0,5 kg hunajanauriita tai tavallisia nauriita
100 g vuohenjuustoa
1 dl kermaa
hunajaa
öljyä vuoan voiteluun
kourallinen pekaanipähkinöitä tai cashew-pähkinöitä karkeasti hienonnettuna
timjamia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria





Poista vuohenjuustosta kittikuori ja hienonna se haarukalla astiassa, lisää kerma vähitellen sekoittaen ja vatkaa kunnes tuloksena on tasainen vuohenjuustokreemi. Paahda murskatut pähkinät kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä ja laita syrjään odottamaan.

Huuhtele ja kuivaa nauriit, lohko neljään osaan ja laita voideltuun uunivuokaan, Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuttia. Ota uunista, kääntele lohkot, lisää päälle hieman hunajaa ja paista vielä 10 minuuttia. 

Kokoa annokset: Levitä vuohenjuustoseos lautasille alustaksi, jonka päälle asettelet nauriit. Lisää päälle vielä hieman hunajaa, ripottele päälle pähkinät ja koristele hienonnetulla timjamilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti