keskiviikko 13. syyskuuta 2023

Samettinen herkkutattikeitto


Herkkutateista saa monen muun herkun lisäksi ihanaa sienikeittoa. Rakastan samettisia sienikeittoja, joissa sienet ja muut raaka-aineet on kypsennyksen jälkeen ajettu tehosekoittimella sileäksi. Näin syntyy suloisen pehmeä keitto, jonka voi kruunata vaikkapa krutongeilla ja nokareella creme fraichea.


Kahteen annokseen tarvitaan
1/2 l herkkutatteja tuoreena tai pakasteena paloiteltuna
2 rkl voita
1 shalottisipuli hienonnettuna
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl kuumaa vettä
2 rkl kanafondia
tuoreen timjamin lehtiä
suolaa
mustapippuria
2 rkl creame fraichea annoksen päälle
paahdettuja pieniä leivänpalasia annoksen päälle

Kuullota sipulia pannulla voissa matalalla lämmöllä hetki, lisää sienet anna kypsyä keskilämmöllä 10 minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauhot sekoittaen. Lisää kuuma vesi, kanafondi sekä timjami ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 20 minuuttia. Aja seos tasaiseksi tehosekoittimella, anna lämmetä ja tarkista maku. Tarjoile keitto lautasille ja koristele annokset creme fraichella ja paahdetuilla leivänpalasilla.




Kuullota sipulia pannulla voissa matalalla lämmöllä hetki, lisää sienet anna kypsyä keskilämmöllä 10 minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauhot sekoittaen. Lisää kuuma vesi, kanafondi sekä timjami ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 20 minuuttia. Aja seos tasaiseksi tehosekoittimella, anna lämmetä ja tarkista maku. Tarjoile keitto lautasille ja koristele annokset creme fraichella ja paahdetuilla leivänpalasilla.



Ihanan herkullista syksyä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti