sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Grillattuja kesäjuureksia ja vuohenjuustoa


Kävin pitkästä aikaa Hakaniemen torilla ja ostin suoraan viljelijältä juureksia ja perunoita. Valmistin uuden sadon pienet porkkanat, punajuuret, perunat ja kesäkurpitsat grillaamalla ja kruunasin ne suomalaisella miedolla vuohenjuustolla, joka löytyi Hakaniemen hallista. Juurekset olivat herkullisen makeita ja aromaattisia - olen varmaan tottunut noihin kaupasta saataviin ja unohtanut miltä tuoreet juurekset parhaimmillaan maistuvat. Kannattaa siis piipahtaa torilla!
Grilliateriaan tarvitaan
uusia perunoita
pieniä uuden sadon porkkanoita
pieniä uuden sadon punajuuria
pieniä uuden sadon kesäkurpitsoja
laakerinlehti
rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa
vuohenjuustoa
Pese porkkanat, perunat ja punajuuret. Keitä punajuuret lähes kypsiksi vedessä, johon olet lisännyt laakerinlehden, rosmariinin oksan ja ripauksen suolaa. Keitä tai höyrytä porkkanat ja perunat lähes kypsiksi. Leikkaa kesäkurpitsat viistottain reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Halkaise punajuuret ja perunat. Mausta perunat tuoreella rosmariinilla sekä ripauksella oliiviöljyä.

Grillaa aineksia muutama minuutti niin että saat niihin kauniin pinnan ja siirrä ne tarjoiluvadille. Murenna heti kuumien juuresten ja vihannesten päälle vuohenjuustoa. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti