Eilen saimme idea kokeilla, miten pallogrillillä onnistuu lohen savustaminen. Kävimme metsästä etsimässä katajanoksia ja laitoimme grillin lämpenemään. Suolalla käsitelty lohifile sai odotella jääkaapissa puolisen tuntia, kun grillihiillos valmistui. Ei muuta kuin ripaus sokeria ja mustapippuria lohifileen päälle, ja kala katajanoksien kanssa kannella suljettuun pallogrilliin savustumaan. Suljimme Weberin yläventtiilit, jolloin savu pysyi grillin sisällä. Kun avasimme grillin, meitä odotti upeasti savustunut lohifile, jossa oli hienostunut savun aromi ja täydellinen kypsyys: kala oli sisältä mehevä ja rosen värinen. Kalan olisi voinut tarjota gourmet-ravintolassa, niin hienolta se maistui!
Nätä tarvitaan:
400 gr lohifile, josta ruodot poistettu
2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria
5 katajanoksaa
Laita grillihiillos valmistumaan. Ripottele lohifileen päälle suola ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti