sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Lohen savustus pallogrillissä



Eilen saimme idea kokeilla, miten pallogrillillä onnistuu lohen savustaminen. Kävimme metsästä etsimässä katajanoksia ja laitoimme grillin lämpenemään. Suolalla käsitelty lohifile sai odotella jääkaapissa puolisen tuntia, kun grillihiillos valmistui. Ei muuta kuin ripaus sokeria ja mustapippuria lohifileen päälle, ja kala katajanoksien kanssa kannella suljettuun pallogrilliin savustumaan. Suljimme Weberin yläventtiilit, jolloin savu pysyi grillin sisällä. Kun avasimme grillin, meitä odotti upeasti savustunut lohifile, jossa oli hienostunut savun aromi ja täydellinen kypsyys: kala oli sisältä mehevä ja rosen värinen. Kalan olisi voinut tarjota gourmet-ravintolassa, niin hienolta se maistui!


Nätä tarvitaan:
400 gr lohifile, josta ruodot poistettu
2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria
5 katajanoksaa

Laita grillihiillos valmistumaan. Ripottele lohifileen päälle suola ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi.







Kun hiillos on valmis, laita kala grillialustalle ja ripottele fileen päälle sokeria ja rouhaisu mustapippuria myllystä. Laita hiilloksen päälle 4 katajanoksaa, nosta kala grillausalustalla ritilän päälle ja aseta sen päälle yksi katajanoksa. Laita pallogrillin kansi grillin päälle, sulje kannen venttiili ja aseta pohjan venttiili puoliksi auki. Näin hiillos saa riittävästi happea jolloin palaminen jatkuu, mutta savu pysyy grillin sisällä. Savusta 400 gramman fileen palaa noin 15 minuuttia, kunnes kala on pinnalta muuttunut vaaleaksi, mutta on sisältä mehevä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti