lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kasvislasagne



Maukkaan ja täyteläisen lasagnen voi mainiosti valmistaa kasviksista ilman lihaa. Vihannekset ovat aromikkaita ja niitä yhdistelemällä saa vivahteita ja syvyyttä makuun. Tällä kertaa käytin lasagneen punasipulia, porkkanaa, varsiselleriä, punaista paprikaa, tomaattipyrettä, valkosipulia ja basilikaa. Tulos oli herkullinen ja tasapainoinen. On tärkeää että kasviskastikkeen hauduttaa sakeaksi ennen lasagnen kokoamista, jottei ruoasta tule liian vetinen.


Neljän hengen annokseen tarvitaan:
300 gr lasagnelevyjä
1 purkki tomaattimurskaa

1 rkl tomaattipyrettä
1 punasipuli pieneksi silputtuna
4 keskikokoista porkkanaa kuorittuna ja pieneksi silputtuna
3 varsisellerin vartta viipaloituna
3 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
1 punainen paprika pieneksi pilkottuna
basilikaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Kuullota pannulla tilkassa oliiviöljyä sipuli, porkkana, varsiselleri, paprika ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, ripaus suolaa ja mustapippuria. Anna hautua keskilämmöllä 10 - 15 minuuttia. Mausta tuoreella basilikalla.

Bechamel-kastikkeeseen tarvitaan
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl lämmintä maitoa
1 dl parmesaaniraastetta
lasagnen päälle 1 dl parmesaaniraastetta
1 tl murskattua rosépippuria

Laita kattilaan 2 rkl voita ja anna sulaa. Lisää 2 rkl jauhoja ja sekoita. Lisää 5 dl lämmintä maitoa ja sekoita. Lisää suolaa ja rosépippurit. Anna kastikkeen hautua kattilassa 8-10 minuuttia ja sekoita usein, jottei kastike pala pohjaan. Kastikkeen tulee paksuuntua. Ota kastike liedeltä ja lisää hetken kuluttua 1 dl parmesan-raastetta ja sekoita.




Voitele uunivuoka voilla tai oliiviöljyllä. Laita vuoan pohjalle ensin vihanneskastiketta, sitten bechamel-kastiketta ja aseta päälle kerros lasagnelevyjä. Toista. Voit laittaa kerrosten väliin myös tuoretta silputtua basilikaa ja hieman parmesaaniraastetta. Laita lasagnen päälle raastettua parmesaaniraastetta ja paista 175-asteessa noin tunnin ajan. Anna levähtää kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti