lauantai 20. kesäkuuta 2015

Vartaat kasviksista ja naudanlihasta



Juhannukseen kuuluu koivuntuoksuinen sauna ja herkullinen grilli-illallinen, vietettiinpä sitä kaupungissa tai maalla. Tällä kertaa innostuin tekemään vartaita, jotka grillattiin kakluunissa haloista syntyneen hiilloksen päällä. Kesämatkallamme satuimme käymään Mikkelin vankilan myymälässä (joo, vähän hassu paikka shoppailla kesälomamatkalla) ja löysin sieltä loistavan grillitason, jonka voi asettaa hiilloksen päälle. Naudan ulkofile sai marinoitua Dijon-sinapilla, valkosipulilla, cayenne-pippurilla ja hampunsiemenillä terästetyssä marinadissa, joka korostaa grillistä saatavaa ihanaa savun aromia. 







Lihavartaat

naudan ulkofilettä
punasipulia
punaista paprikaa

Lihan marinadi:
1 rkl Dijon-sinappia
2 valkosipulin kynttä ohueksi viipaloituna
1/2 tl cayenne-pippuria
1 rkl maapähkinäöljyä
1 rkl hampunsiemeniä paahdettuna

Sekoita marinadiainekset kulhoon. Leikkaa ulkofile 4 sentin kuutioiksi, lisää marinadiin ja sekoita käsin puristelemalla, niin että lihapalat peittyvät kauttaaltaan marinadiin. Peitä tuorekelmulla ja anna maustua 1 - 2 tuntia.

Kuori ja lohko punasipuli. Poista paprikasta kanta ja valkoinen sisusta ja leikkaa kuvan mukaisiksi paloiksi. 



Kasvisvartaat

kesäkurpitsaa
munakoisoa
keltaista paprikaa
kevätsipulia

Kasvisten marinadi:
oliiviöljyä
kuivattua timjamia
ripaus suolaa

Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso paloiksi. Sekoita marinadiainekset ja laita kesäkurpitsa, munakoiso, paprikat ja kevätsipuli maustumaan puoliksi tunniksi.

Vartaiden kokoaminen ja grillaus

Pujota lihavartaisiin vuorotellen lihapala ja punasipulilohko ja molempiin päihin väriä tuomaan punaista paprikaa. Kokoa vihannesvartaat kesäkurpitsasta, munakoisosta, keltaisesta paprikasta ja kevätsipulista. Grillaa vartaita kuumalla hiilloksella kunnes ne ovat kypsyneet sopivasti ja saaneet kauniin värin. 






Hyvää juhannusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti