maanantai 8. kesäkuuta 2015

Ceviche kuhastaOlen innostunut cevichesta. Valmistin viime viikolla cevichea siiasta ja tällä kertaa on vuorossa kuha. Cevichen tekemiseen tarvitaan erittäin tuoretta kalaa, joka nopeasti kypsytetään limestä tai sitruunasta saatavilla hapoilla. Ostin Hakaniemen torilta edellisenä päivänä pyydettyä kuhaa, josta valmistin cevichea perulaiseen tapaan. Kypsytysajaksi riittää kolme minuuttia, jonka aikana sentin kokoiset kalapalat, kevätsipuli ja kirsikkatomaatti ovat chilillä ja suolalla maustetussa limemehussa. Lopussa sekoitetaan mukaan yrtit, joiksi valitsin tällä kertaa korianterin ja fenkolin vihreät versot. Tulos oli onnistunut: kala maistui herkullisen tuoreelta ja raikkaalta. Fenkoli, korianteri ja chili toivat makuun mausteisuutta ja luonnetta.
Neljän ruokailijan alkuruoka-annokseen tarvitaan
200 gr tuoretta kuhafilettä fileoituna ja ruodottomana
1 kevätsipuli
2 limen mehu
1/2 tl Maldon-suolaa
1/2 - 1 tuore chili riippuen haluamastasi vahvuudesta
1/2 dl tuoretta korienteria hienonnettuna
1/4 dl fenkolin vihreitä versoja hienonnettuna
Poista kuhafileestä kaikki ruodot ja kuutioi se sentin palasiksi. Hienonna kevätsipuli. Laita kala ja kevätsipuli astiaan, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin odottamaan.

Purista toiseen astiaan 2 limen mehu, lisää suola ja hienonnettu chili. Peitä maustettu limemehu kelmulla ja laita jääkaappiin odottamaan.

Hienonna korianteri ja fenkolin vihreät versot ja jätä odottamaan.

Cevichen kypsytys tapahtuu muutamassa minuutissa, joten kaikki kannattaa laittaa ruokailua varten valmiiksi ennen kuin kalan käsittelee! Kaada maustettu limemehu kuhakuutioiden päälle ja nostele sekaisin nopeasti niin että kala peittyy kauttaaltaan nesteeseen. Anna kypsyä 3 minuuttia.

Lisää hienonnetut yrtit ja sekoita nopeasti niin että yrtit kostuvat kauttaaltaan. Nostele tarjoilulautasille kuhakuutiot ja nestettä vain sen verran että kalat ovat hieman kosteita. Suuri osa nesteestä jää käyttämättä. Käytin lautasille asetteluun flan-rengasta, jonka avulla sain annokseen kauniin pyöreän muodon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti