torstai 19. syyskuuta 2019

Ahventa Australian Master Chefin inspiroimana




Australian Master Chef on ehdoton suosikkini kaikista ruokaohjelmista. Se on huikean hienosti tuotettu, ja tarjoaa draaman lisäksi paljon ideoita ruoanlaittoon. Nyt meneillään olevalla kaudella yhtenä vierailija nähtiin australialainen keittiömestari Donovan Cooke. Hänen ruoastaan inspiroiduin loihtimaan oman annokseni, jossa suomalainen ahven kohtaa sinisimpukat ja kauden herkulliset kasvikset.


Ohje on kahdelle ruokailijalle.

Kasvikset:
kourallinen porkkanaa puolen sentin paksuisina pitkinä suikaleina
8 retiisiä siivuina
1/2 fenkoli puolen sentin siivuina
2 rkl oliiviöljyä
vettä

Sinisimpukat:
20 sinisimpukkaa
2 rkl voita
2 valkosipulinkynttä ohuina siivuina
1,5 dl kuivaa valkoviiniä

Ahvenet:
2 ruodotonta keskikokoista ahvenfilettä
suolaa
valkopippuria
2 rkl voita

Kastike:
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 tl kuivattua rakuunaa
2 rkl voita
suolaa
valkopippuria
4 rkl simpukoiden keitinlientä

Koristelu:
fenkolin vihreää osaa
basilikan lehtiä





Mausta ahvenfileet suolalla ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet valmistelut.

Valmista ensin kasvikset: Laita pannulle oliiviöljyä, pilkotut porkkanat, retiisit ja fenkoli, lisää vettä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä keskilämmöllä kunnes kasvikset ovat pehmenneet mutta purutuntuma edelleen tallella.

Valmista sinisimpukat: Huuhtele simpukat juoksevan veden alla ja poista avautuneet ja rikkoutuneet. Laita toiselle pannulle voita ja kuullota siinä hetki valkosipulin siivuja. Lisää valkoviini ja anna pannun lämmetä kovimmalla lämmöllä. Lisää simpukat ja heiluta pannua niin että kaikki simpukat saavat osansa nesteestä. Simpukat kypsyvät noin minuutissa. Poista simpukat pannulta ja ota ne kuoristaan, pidä lämpimänä. Avautumattomia ei käytetä. Säilytä simpukoiden keitinliemi.

Valmista ahvenet: Laita kolmannelle pannulle voita ja kypsennä ahvenet keskilämmöllä noin minuutin per puoli, valele voilla kypsennyksen aikana. Ota kalat pannulta ja pidä lämpimänä foliossa.

Valmista kastike pannussa, jossa kypsensit kalat. Lisää voi, persilja, basilika, rakuuna, simpukoiden keitinliemi. Puista lastaa käyttäen sekoita pohjaa myöten. Tarkista maku ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Kokoa annokset: laita tarjoilulautasten keskelle ensin kasvikset, sitten simpukat ja päälle ahvenfile. Lisää lopuksi kastike ja koristele fenkolin vihreällä osalla ja basilikan lehdillä.


2 kommenttia:

  1. Mastercheffiä tulee katsottua itsekkin. Ahvenet ja simpukat kasvisten kanssa toimi hienosti!

    VastaaPoista