lauantai 28. maaliskuuta 2015

Halloumi-vihannessalaattiHalloumi-juustosta ja vihanneksista syntyy ihana lämmin salaatti. Leikkasin pariloidun halloumin ranskanperunoiden muotoisiksi paloiksi, mikä tekee salaatista kauniin ja helposti nautittavan. Pienet baby gem -sidesalaatit saavat luonnetta kun ne pariloi. Punaiset ja keltaiset kirsikkatomaatit ja vihreä kesäkurpitsa antavat väriä ja raikkautta. Tarjoa salaatti suurelta lautaselta ja viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja seesamöljyllä.


Yhdistele salaatti näistä aineksista haluamassasi suhteessa:
halloumi-juustoa
kesäkurpitsaa
punaisia kirsikkatomaatteja
keltaisia kirsikkatomaatteja
baby gem -sidesalaattia
seesaminsiemeniä
punaista chiliä
seesamöljyä

Huuhtele halloumi kylmällä vedellä ja kuivaa. Viipaloi halloumi sentin palsuisiksi siivuiksi ja pariloi se kummaltakin puolelta. Leikkaa halloumisiivut ranskanperunan muotoisiksi suikaleiksi.

Huuhtele kesäkurpitsa, halkaise ja koverra huokoinen sisus pois. Leikkaa  kurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Kypsytä suikaleita suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä minuutin ajan.

Halkaise baby gem -sidesalaatti, huutele kylmässä vedessä ja kuivaa. Pariloi halkaistu pinta. Poista punaisesta chilistä siemenet ja hienonna pieneksi. Paahda seesaminsiemenet.

Viipaloi sidesalaatti suurelle lautaselle, lisää kesäkurpitsa, halloumi ja halkaistut kirsikkatomaatit. Mausta chilillä, pirskottele päälle seesamöljyä ja koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti