Jos haluat aamiaisella tai brunssilla valmistaa kananmunista jotain erityisen hyvää, kypsennä munat ranskalaiseen tapaan uunissa tomaatin kanssa. Pikkuvuoissa vesihauteessa kananmunat kypsyvät hellästi ja tuloksena on suloisen maistuva aamiais-herkku!
Kahteen annokseen tarvitaan
2 suurta kypsää tomaattia
2 kananmunaa
2 rkl kevätsipulia hienonnettuna ja hieman koristeluun
suolaa
mustapippuria
1 tl voita paistamiseen
oliiviöljyä
2 kirsikkatomaattia
Tee tomaattien kantoihin ristiviillot ja upota ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta vedestä ja irrota kuori. Halkaise, poista siemenet ja pilko pieneksi.
Hienonna kevätsipuli. Laita kuumalle teflon-pannulle voi, lisää pienitty tomaatti ja kevätsipuli ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä muutama minuutti.
Voitele pienet uunivuoat oliiviöljyllä. Jaa tomaattiseos pikkuvuokiin ja riko päälle kananmunat. Siirrä annosvuoat uunivuokaan ja lisää kädenlämpöistä vettä niin että se yltää pikkuvuokia puoleen väliin. Kypsennä vesihauteessa 190-asteisessa uunissa noin 15 minuutiksi. Keltuaisen tulee jäädä juoksevaksi. Koristele annos hienonnetulla kirsikkatomaatilla ja kevätsipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti