keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Lihapiirakka


Kun maaliskuun lopun vetiset lumihiutaleet kastelevat hiukset töistä kotiin kävellessä, tekee mieli jotain voimia antavaa perus-safkaa. Päätin vastata takatalven koleuteen valmistamalla lihapiirakkaa. Lisäsin perinteiseen ohjeeseen makeaa punaista paprikaa ja afrikkalaista Ras el Hanout -maustetta, joka antaa lihapiirakan maulle syvyyttä ja lämmittävää mausteisuutta. Pala tätä piirakkaa ja koleuden tunne oli poissa!


Suuresta piirakasta riitää ainakin kuudelle. Näitä tarvitaan:
300 gr vähärasvaista jauhelihaa
2 punasipulia pieneksi pilkottuna
2 pientä makeaa punaista paprikaa pieneksi pilkottuna
1 dl riisiä
suolaa
mustapippuria
2 tl Ras el Hanout -maustetta
1 kananmuna voiteluun




Keitä riisi kypsäksi. Ruskista pannulla jauheliha, sipulit ja paprikat. Mausta suolalla, mustapippurilla ja Ras el Hanout -mausteella. Sekoita kypsä riisi seokseen.

Taikina:
1 purkki (250 gr) rasvatonta maitorahkaa
200 gr huoneenlämpöistä voita
250 gr vehnäjauhoja

Sekoita aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi ja laita se hetkeksi jääkaappiin. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin suorakaiteen muotoon. Laita toinen levy uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä täyte sen päälle. Nosta toinen levy kanneksi ja nipistä reunat tiiviisti kiinni. Voitele kananmunalla. Voit tehdä koristeita piiraan päälle taikinasta.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes piiraan pinta on saanut väriä. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti