Mustikkapannukakut ovat ihana tarjottava viikonloppuaamun brunssille. Kehittelin perinteisistä amerikkalaisista aamiaispannareista oman versioni, jossa taikinan joukkoon lisätään tuoreita pensasmustikoita. Makeat marjat maustavat pannarit hienosti, ja ne voi nauttia sellaisenaan tai vaahterasiirapin kanssa.
Kolmeen blinipannun kokoiseen mustikkapannariin tarvitaan
1 dl turkkilaista luonnonjugurttia
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
1 tl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl sulatettua voita
1,5 dl pensasmustikoita
voita paistamiseen
Vatkaa jugurtti ja kananmuna sekaisin. Lisää suola ja sokeri vehnäjauhoihin, yhdistä jugurtti-munaseokseen ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi mustikat varovasti sekoittaen niin että ne säilyvät ehjinä.
Paista blinipannulla miedolla lämmöllä kullanvärisiä pannukakkuja ja tarjoa ne heti lämpiminä. Mustikkapannukakut maistuvat sellaisinaan, mutta voit halutessasi tarjota ne vaahterasiirapin kanssa.
Oih, miten herkullisen näköisíä pannareita!
VastaaPoistaKiitos! Herkulliselta maistuivat ja helppotekoisia olivat. Ihanaa viikonloppua!
VastaaPoista