sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Korealainen härkä-salaattiwrappiLontoossa korealaisessa ravintolassa kypsensimme ohuita lihaviipaleita pöytägrillillä ja nautimme ne salaatinlehteen käärittynä. Ruokaan kuuluu makoisa maustekastike ja erilaisia lisukkeita. Pidän tästä annoksesta koska se on herkullinen, kevyt ja valmistuu nopeasti. Oman annoksen kokoaminen ja sormin syöminen on rentouttavaa. Jokainen ruokailija saa koota itselleen mieluisan annoksen ja säätää tulisuuden sopivalle tasolle!

Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
1 entrecôte-pihvi
jääsalaattia
1dl tomaattimerskaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
tuoretta korianteria
kevätsipulia
chiliä
suolaa
seesaminsiemenöljyä
Valmista kulhoon maustekastike sekoittamalla tomaattimurska, valkosipuli, pieneksi hienonnettua chili, ripaus suolaa ja loraus seesaminsiemenöljyä.

Laita pöytään tarjolle kokonaisia jääsalaatin lehtiä, tuoretta korianteria, chiliä pieneksi pilkottuna ja siemenet poistettuna sekä kevätsipuli, jonka olet pilkkonut vinottain ohuiksi renkaiksi.

Paista tai pariloi entrecôte-pihvi kummaltakin puolelta haluttuun kysyysasteeseen ja mausta ruohitulla mustapippurilla ja suolalla. Anna lihan levätä paistamisen jälkeen muutama minuutti ja leikkaa se poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Aseta ainekset tarjolle niin että kukin ruokailija voi itse koota oman annoksensa laittamalla lihaa, kastiketta ja lisukkeita salaatinlehden päälle. Kääri komeus rullaksi ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti