perjantai 27. helmikuuta 2015

Kampasimpukkaa ja Chorizoa



Kun pehmeä, kermainen kampasimpukka kohtaa pippurisen paprika-mausteisen ja suolaisen Chorizo-makkaran, syntyy onnellinen liitto. Tähän ehkä yllättävään yhdistelmään saattaa törmätä Portugalilaisissa ravintoloissa. Olen viime aikoina oppinut käyttämään Chorizoa mausteena, jolla voi pekonin tapaan tuoda makua ja särmää erilaisiin ruokiin. 


Kahteen annokseen tarvitaan
8 kampasimpukkaa
2 rkl Chorizoa kuutioituna
baby-rucolan lehtiä
basilikaa hienonnettuna

Poista Chorizosta kuori ja kuutioi se pieneksi. Paista kuumalla pannulla rapeaksi ja siirrä syrjään talouspaperin päälle jolloin liika rasva imeytyy pois.

Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla ja paista kuumalla paistinpannulla 1 - 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Asettele tarjoilulautasille kauniisti Chorizo-kuutiot, kampasimpukat, baby-rucolan lehtiä ja basilikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti