Inkivääri ja valkosipuli antavat jättiravuille hienon itämaisen vivahteen. Mausteista valmistetaan inkiväärivoi, johon dipattuna ravunpyrstöt kypsyvät grillissä tai kuumalla parilalla uskomattoman herkullisiksi ja meheviksi!
Kahden ruokailijan alkuruokaan tarvitaan
6 raakaa jättirapua (ravut voivat alla pakastettuja, mutta eivät kypsiä)
40 g voita
1 tl inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
rucolaa
2 siivua sitruunaa
Kuori ravut niin että pyrstön pää jää paikalleen. Poista suoli. Laita pannuun voi, inkivääri ja valkosipuli ja anna niiden lämmetä inkiväärivoiksi. Dippaa ravunpyrstöt kauttaaltaan inkiväärivoissa ja grillaa tai pariloi ne kuumalla parilalla noin 1,5 minuutin ajan per puoli. Laita ravut tarjoilulautasille, kaada päälle inkiväärivoi ja koristele rucolalla ja sitruunansiivulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti