sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Täytetyt kanankoivetKanankoivista saa herkullisen ja jopa juhlavan aterian kun niistä poistaa luun ja koivet täyttää ihanan mausteisella couscous-täytteellä. Täytteeseen makua antavat curry, chili, korianteri, valkosipuli, shalottisipuli ja sitruuna. Ruoka sopii hyvin leffaillan sorminsyötäväksi, etkojen tarjottavaksi tai piknik-ateriaksi. Couscousia ja cashew-pähkinää sisältävän täytteen ansiosta täytetyt kanankoivet voi tarjota ilman lisäkettä tai salaatin kanssa. 


Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
4 kanankoipea, mielellään luomu
2 dl kypsää couscousia
1 shalottisipuli pieneksi silputtuna
2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1/2 sitruunan mehu
2 dl cashewpähkinöitä karkeaksi murskattuna, mielellään luomu
1 rkl curryjauhetta
tuoretta korianteria hienonnettuna
chiliä
suolaa
4 coctail-tikkua
voita uunivuoan voiteluunPoista kanankoivista luu niin että koipiin muodustuu tasku. Valmista couscous ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon puolet pähkinämurskasta, sitruunamehu, silputtu sipuli ja korianteri. Mausta suolalla, currylla ja ripauksella chiliä. Täyte saa olla aika voimakkaan makuinen koska se maustaa kanankoipea.

Täytä kanankoivet seoksella ja sulje coctail-tikulla. Pyörittele koivet pähkinämurskassa. Voitele uunivuoka voilla. Kypsennä kanankoipia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista valmiista kanankoivista tikut ja tarjoa ne sellaisenaan tai perunoiden tai riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti