torstai 12. helmikuuta 2015

Lohimedaljongit ja perunasalaattia


Valmistin lohimedaljongit uunissa tillin, ruohosipulin ja sitruunan kanssa. Yrtti-sitruunakuorrutus maustaa lohta, ja sen suojassa kala kypsyy meheväksi. Lohen lisukkeena tarjosin perunasalaattia, johon luonnetta toivat shalottisipuli, kaprikset, ruohosipuli, sitruunamehu ja oliiviöljy. Tämä on helppo, nopeatekoinen ja herkullinen ruoka!


Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
2 lohimedaljongia
tilliä pieneksi silputtuna
ruohosipulia pieneksi silputtuna
1 sitruuna huolellisesti pestynä ohuina viipaleina, käytä mielellään luomusitruunaa
suolaa
mustapippuria
voita uunivuoan voiteluun

Sekoita tillisilppu ja ruohosipulisilppu keskenään. Voitele uunivuoka ja aseta lohimedaljongit siihen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä lohimedaljongien päälle tasaisesti tilli-ruohosipulisilppua ja asettele päälle sitruunaviipaleet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia. Tarjoa perunasalaatin kera.

Perunasalaatti


Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
4 keskikokoista perunaa
1 shalottisipuli kuorittuna ja ohuiksi viipaleiksi leikattuna
2 tl kapriksia
ruohosipulia silputtuna
oliiviöljyä
¼ dl sitruunan mehua

Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori perunat ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita kulhoon shalottisipuliviipaleet, kaprikset, oliiviöljy ja sitruunamehu. Lisää perunapalat ja sekoita. Ripottele päälle ruohosipulia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti