torstai 5. helmikuuta 2015

Turskaa sitruunavoissa pinaatti-perunasoseen keraNäin kaupassa supertuoretta turskaa enkä voinut vastustaa kiusausta. Päätin paistaa turskafileen sitruunalla maustetussa voissa ja tarjota sen pinaatti-perunasoseen kanssa. Perunasta ja baby-pinaatista valmistuu kätevästi lisäke, joka toimii upeasti turskan ja muidenkin kalojen kumppanina. Mausteeksi riittää ripaus valkopippuria - tämän ruoan herkullisuus perustuu puhtaisiin perusmakuihin!


Kolmeen annokseen tarvitaan
350 - 400 gr turskafile
5 jauhoista perunaa
1 rasiallinen tuoretta baby-pinaattia
1 shalottisipuli hienonnettuna
1/2 sitruuna
voita
suolaa
valkopippuria

Kuori perunat ja keitä ne vähässä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Laita pinaatti kuumalle teflon-pannulle ja hauduta niin että pinaatti menee kasaan. Siirrä leikkuulaudalle ja hienonna. Soseuta perunat, joiden joukkoon voi jäädä vähän keitinvettä. Lisää kuumaan perunasoseeseen hienonnettu pinaatti ja sipuli ja mausta valkopippurilla. Lisää reilu nokare voita ja sekoita.

Laita kuumalle paistinpannulle nokare voita ja kaada sekaan sitruunamehu. Leikkaa turskafile annospaloiksi ja paista kummaltakin puolelta kypsäksi. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Laita annoslautasen keskelle ensin pinaatti-perunasose, sen päälle turskafile ja kaada päälle paistinlientä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti