lauantai 21. helmikuuta 2015

Katkarapu-jasmiiniriisi banaaninlehdessä


Eilinen illallisemme valmistui kakluunissamme. On hienoa päästä maistamaan aitoja grilliherkkuja näin keskellä talvea. Kun asuntomme oli muutama vuosi sitten putkiremontin kourissa, asuimme siinä kuukauden päivät ilman keittiötä. Voin kertoa, että tuon kuukauden aikana opimme valmistamaan yllättävän monta ruokaa avotulella!


Jättirapuvartaiden lisäksi grilli-illalliseen kuului katkarapu-jasmiiniriisiä. Tein banaaninlehdestä paketin, johon laitoin kookosmaidossa kypsennettyä riisiä, rapuja, kevätsipulia ja korianteria. Sitruunalehdellä sidottu banaaninlehti viimeisteltiin grillissä suussa sulavan herkulliseksi!
Jättirapuvartaat


Neljälle ruokailijalle tarvitaan
12 raakaa jättirapua kuorineen
12 limelehteä
12 palaa mietoa tuoretta punaista chiliä

Kokoa 4 varrasta pujottamalla niihin vuoronperään limelehti, jättirapu ja punaisen chilin pala. Grillaa kuumalla hiilloksella kummaltakin puolelta niin että ravut kypsyvät mutta jäävät meheviksi. 

Ateriaan sopivat lisäksi grillatut mustakalarenkaat ja grillissä paahdetut leipäviipaleet sekä luumut: Puolita tuoreet luumut, poista kivi ja pujota puolikkaat limelehtien kanssa vartaaseen ja grillaa ne sokerisen herkullisiksi.

Katkarapu-jasmiiniriisi banaaninlehdessä


Neljään annokseen tarvitaan
4 banaaninlehteä (+ pari ylimääräistä harjoitteluun!)
24 katkarapua
3 dl jasmiiniriisiä keitettynä kookosmaidossa
2 kevätsipulia pilkottuna pieneksi
2 sitruunaruohoa
tuoretta korianteria hienonnettuna
ripaus
chiliä
suolaa

Valmista jasmiiniriisi ohjeen mukaan, mutta keitä se kookosmaidossa, johon lisäät hieman vettä ja ripauksen suolaa. Laita banaaninlehdelle jäähtynyttä riisiä, kevätsipulia, korianteria, ripaus chiliä ja katkarapuja. Irrota sitruunaruohosta 4 kuoren säiettä. Kääri banaanilehdestä siisti paketti täytteen ympärille ja sido se sitruunaruohon säikeillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti