lauantai 7. helmikuuta 2015

Tacot korealaisittain



Yhdysvalloissa leviää uusi pikaruokavillitys. Siinä korealaiset maut kohtaavat meksikolaisen katukeittiön. Korealaisia BBQ takoja saa ostaa Los Angelesissa ruokarekoista. Innostuin tästä korea-meksiko fuusiokeittiöstä ja kehittelin oman näkemykseni korealaistäytteisistä sorminsyötävistä pikkutacoista. 


Grillatun aromin saamiseksi valitsin lihaksi entrecôten, jonka pariloin kuumalla parilalla, mutta yhtä lailla lihana voi käyttää ulkofilettä. Mukavan lisän korealaisiin tacoihin antaa suomalaisittain hapankaalista valmistettu kimchi. Sydänsalaatti, mizuna ja maustettu punasipuli antavat tacolle rapsakkuutta. Tuloksena syntyi maukas, sopivan mausteisen täyteläinen taco, joka vihannesten ansiosta on terveellisen herkku.



Neljään minitortillaan tarvitaan
4 minitortillaa
200 gr entrocôte-pihvi tai ulkofile-pihvi
seesamiöljyä
3 valkosipulinkynttä
1/2 punasipuli
1 rkl riisiviinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
suolaa
tuoretta korianteria
3 tl chili-pastea
seesami-chiliöljyä
2 dl hapankaalia
sydänsalaattia
kourallinen mitzuna-salaattia lehdiksi revittynä
3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
hapankaalia




Liha


Sivele lihan pinta seesamiöljyllä. Viipaloi 2 valkosipulinkynttä ohuiksi viipaleiksi ja laita ne lihan kummallekin puolelle. Sulje liha tuorekelmuun ja anna marinoitua huoneenlämmössä tunnin ajan.

Pyyhi valkosipuliviipaleet lihan päältä pois, ja paista tai pariloi se kuumalla parilalla tai pannulla kummaltakin puolelta halutun kypsyiseksi. Jos käytät ulkofilettä, käytä paistamisessa voita. Nosta liha syrjään vetäytymään.





Maustetut punasipulit


Viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Lisää 1 rkl riisiviinietikkaa ja 1/2 sitruunan mehu, ripaus suolaa ja hienonnettua tuoretta korianteria. Sekoita ja anna maustua.

Chilikastike


Tee chilikastike sekoittamalla 3 tl chilipastea, 1/2 dl seesamiöljyä ja muutama tippa seesami-chiliöljyä kulhossa. Chilikastiketta käytetään lihan, hapankaalin sekä sydänsalaatin maustamiseen.




Kimchi hapankaalista


Laita pieneen kulhoon 2 dl hapankaalia ja purista sen päälle valkosipulinkynsi. Lisää 1 rk paahdettuja seesaminsiemeniä, mausta chilikastikkeella, muutamalla tipalla seesami-chiliöljyä ja sekoita.

Sydänsalaatti


Viipaloi sydänsalaatti ohuiksi suikaleiksi, lisää 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä ja mausta chilikastikkeella.

Mizuna


Laita mitzunanlehtiä pieneen astiaan.


Testiryhmä työssään! :)

Tortillojen kokoaminen


Lämmitä minitortillat 180-asteisessa uunissa folion sisällä. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja laita päälle chilikastiketta.

Lisää lämpimien tortillojen päälle sydänsalaattia, mizunaa, kimchiä, punasipulia ja lihaa. Pienet tortillat on kiva syödä käsin servetin kanssa. Voit myös laittaa ainekset pienissä kulhoissa pöytään, jolloin ruokailijat voivat itse koota mieleisensä tortillan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti