lauantai 14. helmikuuta 2015

Vuohenjuustosalaatti ystävälleHyvällä ruoalla voi osoittaa rakkautta ja arvostusta. Mikäpä olisi parempi tapa viettää ystävänpäivää parhaan ystävän kanssa kuin tarjota hänelle itse tehty herkullinen salaatti? Tämän salaatin keskeiset ainekset ovat vuohenjuusto, paahdetut luomucashew-pähkinät, kypsät ja makeat viikunat sekä raikkaat kasvikset. 


Kastikkeen tein Biologicoils-luomuoliiviöljyä ja balsamiviinietikasta, jotka cashew-pähkinöiden tapaan sain tutustuttavaksi Luomuruokatukulta. Kun oliiviöljyä käytetään salaatinkastikkeeseen, sen laadukkuus on erityisen tärkeä. Lopuksi ystävänpäivän salaisuus jolla viimeistelet herkullisen salaatin: valuta varovaisesti pieni määrä juoksevaa hunajaa valmiin salaatin vuohenjuustopalojen päälle!

Vuohenjuustosalaattiin tarvitaan
vuohenjuustoa
luomucashew-pähkinöitä paahdettuna ja suolattuna
tuoreita viikunoita
kirsikkatomaatteja
romaine-salaattia
rucola-salaattia, mieluiten baby-rucolaa
punainen basilika
pinjansiemeniä paahdettuina
kurkkua
kuivattua timjamia
juoksevaa hunajaa
maldon-suolaa

Lohko vuohenjuustosta suupalankokoisia paloja. Halkaise kirsikkatomaatit ja paloittele kurkku, ja ripottele molempien päälle maldon-suolaa. Revi salaatit ja yrtit sopivan kokoisiksiksi paloiksi. Kokoa salaatti kauniisti tarjoilulautaselle ja kostuta salaatinkastikkeella (ohje alla). Lisää vuohenjuustopalat salaatin päälle ja valuta niiden päälle varovasti hieman juoksevaa hunajaa.Salaatinkastike

3 osaa Biologics luomu-oliiviöljyä
1 osa Biologics luomu-balsamiviinietikkaa
kuivattua timjamia
ripaus suolaa

Luomutuotteiden kuvaston löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti