tiistai 10. helmikuuta 2015

Lämmin tomaatti-mozzarella-salaattiKäytän keittiössäni paljon luomutuotteita. Mielestäni laadukkaammista ja puhtaammista raaka-aineista kannattaa maksaa hieman enemmän, sillä palkintona on parempi maku ja terveellisempi ruoka. Olinkin ilahtunut, kun minua pyydettiin kokeilemaan Luomuruokatukun luomutuotteita.


Rakastan italialaista ruokaa enkä tulisi toimeen ilman laadukasta kylmäpuristettua oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa. Niinpä valmistin Biologicoils-luomuoliiviöljyä ja balsamicoa käyttäen lämpimän tomaatti-mozzarella-salaatin. Jokainen meistä lienee joskus maistanut kylmää tomaatti-mozzarella-salaattia, mutta tämän ohjeen juju on tarjota ne lämpiminä yrttien, oliiviöljyn ja balsamiviinietikan sulostuttamina. Näin valmistuu nopeasti herkullinen ja aromaattinen salaatti, jossa raaka-aineiden maut pääsevät täysin esille! Laadukas oliiviöljy ja balsamico toimivat ruoassa hienosti maustaen ja tuoden hapokkuutta.


Kahteen alkuruoka-annokseen tarvitaan
1 mozzarella-juusto
5 kirsikkatomaattia
kuivattua oreganoa
ripaus kuivattua chiliä hienonnettuna
Biologics luomu-oliiviöljyä
Biologics luomu-balsamiviinietikkaa
tuoretta rakuunaa
suolaa

Laita uunikestävän vuoan pohjalle oliiviöljyä ja kokonainen mozzarella-juusto. Mausta mozzarella kuivatulla oreganolla sekä ripauksella chiliä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 4 minuuttia niin että juusto on alkanut hieman sulaa. Halkaise kirsikkatomaatit ja paista niitä paistinpannulla oliiviöljyssä pari minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.

Ota mozzarella uunista, lisää paistetut tomaatit sen ympärille ja mausta mozzarella teelusikallisella balsamiviinietikkaa ja pirskottele päälle reilusti oliiviöljyä. Koristele tuoreen rakuunan lehdillä ja tarjoile heti lämpimänä!

Luomutuotteiden kuvaston löydät täältä

1 kommentti:

  1. Myös Ostosmarketin väki testasi tätä laadukasta oliviiöljyä. Öljyssä on hyvin miellyttävä hapokkuus. Luomuruokatukku tekee biologicoils-merkkiä tunnetuksi ja nyt niitä on saatavilla edullisesti useilta jällenmyyjiltä, myös Ostosmarketista, helmikuun ajan.

    VastaaPoista