sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kampasimpukat yrttikastikkeessaKun haluat tehdä kauniin ja helpon seafood-ruoan vaikkapa romanttiselle illalliselle, kokeile tätä! Kampasimpukat kypsyvät hellävaraisesti liemessä, mikä on helppoa ja takaa mehevän lopputuloksen. Yrttikastikkeeseen tuovat makua kevätsipuli, punainen basilika ja valkosipuli. Pidän kampasimpukoita aina varalla pakastimessa. Ne sulavat nopeasti, mikä on hienoa kun täytyy yllättäen loihtia ruokaa pöytään!


Neljään annokseen tarvitaan
750 gr kampasimpukoita
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl kevätsipulinvartta hienonnettuna
1/2 dl punaista basilikaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
100 gr suolatonta voita
1/2 dl kuohukermaa
basilikaa koristeeksi

Lisäke:
riisiä, jonka joukkoon lisäät hieman punaista riisiä tuomaan väriä

Laita kattilaan viini ja sitruunamehu ja kypsytä kampasimpukoita siinä noin 2 minuuttia. Nosta kampasimpukat syrjään ja pidä ne lämpiminä. Lisää silputut kevätsipulit, murskattu valkosipulinkynsi ja basilika ja anna kiehahtaa. Ota pois liedeltä ja sulata voi liemeen. Lisää kerma. Laita kampasimpukat takaisin liemeen. Anna lämmetä liedellä, mutta liemi ei saa kiehua.

Keitä lisäkkeeksi basmatiriisiä, johon lisäät pienen määrän punaista riisiä. Käytä pientä annosvuokaa, jonka täytät riisillä ja kumoat lautaselle kauniiksi turbaaniksi. Koristele annos punaisilla basilikan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti