lauantai 14. maaliskuuta 2015

Yrttipannukakut



Innostuin kehittämään perinteisistä amerikkalaisista aamiaispannareista oman yrteillä viritetyn versioni. Maustoin yrttipannukakut hienonnetulla kevätsipulilla ja lehtipersiljalla. Pikkupannukakut sopivat mainiosti tarjottavaksi brunssilla. Aamiaispannukakut saivat tänään seurakseen kylmäsavustettua lohta.


Jos haluat valmistaa makeita pannareita, kokeile mustikkapannukakkuja, joiden taikinan joukkoon lisätään tuoreita pensasmustikoita. 





Kolmeen blinipannun kokoiseen pannariin tarvitaan
1 dl turkkilaista luonnonjugurttia
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl sulatettua voita
1/2 dl kevätsipulia pieneksi hienonnettuna
1/2 dl lehtipersiljaa pieneksi hienonnettuna
voita paistamiseen

Vatkaa jugurtti ja kananmuna sekaisin. Lisää suola vehnäjauhoihin, yhdistä jugurtti-munaseokseen ja lisää sulatettu voi. Lisää lopuksi pieneksi hienonnettu kevätsipuli ja lehtipersilja. Sekoita tasaiseksi.

Paista blinipannulla miedolla lämmöllä kullanvärisiä pannukakkuja ja tarjoa ne heti lämpiminä esimerkiksi kylmäsavulohen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti