sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kaalikääryleet guinoa-täytteellä




Makoisat kaalikääryleet voi valmistaa myös vege-täytteellä. Kauniin savoijinkaalin lehdet saivat täytteekseen quinoaa ja herkkusientä. Guinoa, tai kvinoa, on minulle melko uusi tuttavuus. Quinoa on hieno proteiininlähde ja sisältää yhdeksää elintärkeää aminohappoa. Lisäksi tuo Boliviassa ja Perussa kasvava kasvi on täysin gluteeniton ja sopii siis vehnäallergikoille. Siihen täytyy tutustua tarkemmin!


Neljään annokseen tarvitaan
1 savoijinkaali
300 gr herkkusieniä
1 punasipuli
1 kananmuna
1 ½ dl keitettyä quinoaa
1 dl smetanaa
1 rkl sitruunamehua
timjamia
mustapippuria
suolaa
voita
1 rkl vaahterasiirappia




Irrota kaalinkerästä lehdet ja kiehauta niitä 5-10 minuuttia kunnes ne pehmenevät. Anna jäähtyä. 

Paloittele herkkusienet. Laita pannulle nokare voita ja kypsennä sienet miedolla lämmöllä. Mausta timjamilla, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Siirrä kulhoon. Hienonna punasipuli ja kuullota se pannulla pienessä määrässä voita. Valmista kääryleiden täyte sekoittamalla herkkusienet, punasipuli, quinoa, smetana ja kananmuna.

Kääri jokaisen lehden sisälle täytettä ja aseta ne voideltuun vuokaan vierekkäin. Kaada päälle 2 dl vettä. Kypsennä uunissa 170 astetta noin 1 ½ tuntia. Sekoita ½ dl vettä 1 rkl vaahterasiirappia ja voitele kääryleitä seoksella muutaman kerran paiston aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti